FOTO, VIDEO: Građani u Bačkoj Palanci traže odgovornost: "Koliko košta život jednog deteta"

U Bačkoj Palanci održan je treći protest zbog smrti trinaestogodišnjeg dečaka i njegovog dede od strujnog udara, iako je nadležnima 27 puta prijavljivan problem.
FOTO, VIDEO: Građani u Bačkoj Palanci traže odgovornost: "Koliko košta život jednog deteta"
Foto: 021.rs
Građani traže hitnu ostavku predsednika opštine Branislava Šušnice i da se pozovu na odgovornost članovi opštinskog kriznog štaba za vanredne situacije.
Od Elektrodistribucije Srbije zahtevaju da hitno pošalje dodatne ekipe kako bi se sanirale posledice nevremena, a traže pomoć i od Republike i Pokrajine. 
 
Među transparentima koje su građani nosili bili su i "Da li mirno spavate", "Šta rade nadležni", "Imate li vi decu", "Koliko košta život jednog deteta".
 
 
Građani su najavili da će se protesti održati i u petak i subotu, a da će, ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni do ponedeljka, tada blokirati Skupštinu opštine.
 
 
Trinaestogodišnji dečak stradao je od stujnog udara u ponedeljak, a nekoliko dana ranije poginuo je i njegov deda pokušavajući sam da skloni kablove koji su pali u njegovo dvorište.
 
Građani su 27 puta zvali nadležne da reaguju i otklone problem s palim kablovima, ali reakcije nije bilo.
 
 
Elektrodistribucija Srbije saopštila je danas da je komisija tog preduzeća pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci. 
 
Postupak se vodi protiv dvoje dispečera koji su suspendovani i protiv kojih je tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti. Doneta je i odluka o razrešenju M.M, odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.
  • Misko

    04.08.2023 12:54
    Čisto ubistvo iz nehata-nemara.
  • sinisa33

    04.08.2023 10:40
    Sve se zna
    U Palanci se zna da su prioritet u saniranju štete imale kuće, vikendice i imanja lokalnih SNS moćnika. Ali vidim gde ovo ide, dobili su packu iz BG za bahaćenje i otkaz momku i instrukciju da nađu i osude dispečere, možda spremačicu, jer nisu prenosili prijave. Provereni SNS recept sa republičkog nivoa.
  • Stevan

    04.08.2023 07:52
    Hrabro u antijogurt revoluciju!
    Uzgred, većina ljudi ne zna, u pokrajinskom sekretarijatu za mineralne sirovine u energetiku sede inspektori koji kontrolišu rad elektrodistribucije.
    Niko ih ne spominje.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina