FOTO, VIDEO Završen protest u Bačkoj Palanci: Naredni u nedelju, biće objavljeno kada kreću blokade

Građani u Bačkoj Palanci se peti put u četiri dana okupljaju ispred zgrade opštine i protestuju povodom smrti trinaestogodišnjeg dečaka od strujnog udara. Naredni je zakazan za nedelju, 6. avgust.
FOTO, VIDEO Završen protest u Bačkoj Palanci: Naredni u nedelju, biće objavljeno kada kreću blokade
Foto: 021.rs
Meštani se okupljaju nezadovoljni radom nadležnih opštinskih služni i zahtevaju smene.

Na početku protesta su građani na zgradu opštine ogradili trakom "Energetski kabel", sa porukama "Pazi, ruši se", "Opasno po život" i "Šuškica&Mito", a pozdravljaju se uz "Živela slobodna Bačka Palanka".

"Povod ovog okupljanja je tužan i tragičan, dok su razlozi mnogo dublji, a trenutak u kome se dešava gotovo da ne može biti važniji. Čini mi se da smo kao društvo potponuli toliko da ostaje samo jedan izbor ili ostati na dnu i čekati da nas mulj prekrije i zatrpa ili prikupiti volju i snagu i dati sve da bismo isplivali na površinu", iskakao je na protestu školski psiholog Goran Ćulibrk.
 
Naredni protest najavljen je za nedelju, 6. avgust od 19 časova i do kada će biti odlučeno kada će krenuti blokade.
 
Prethodni protest koji je održan u peta, 4. avgusta obeležio je govor sestre nastradalog trinaestogodišnjaka, koja je pročitala pismo svoje majke. 
 
"Kao majka nastradalog deteta zahvaljujem vam na dobroj volji i želji da se istera pravda. Takođe vas molim da razumete našu bolu, jer sve se pretvara u političko prepucavanje i pojedinačnu korist. U svoj ovoj boli razapinju nas novinari, kojekakve stranke. Ja vas molim, u ime moje porodice, da nas pustite da tragediju odbolujemo u miru i imena porodice ne spominjete", navodi se u pismu.
 
 
Okupljeni su prihvatili da se na protestnim okupljanima više ne spominje porodice, ali neće se odustati od protesta.
 
 
Prethodno je sestra nastradalog dečaka na društvenim mrežama zamolila građane da prekinu sa protestima, jer im to stvara probleme. Takođe, njena majka je navela da mnogo ljudi koristi njihovu tugu za sopstvenu korist.
 
 
Dragan Petrović iz Bačke Palanke je poručio da se protesti nastavljaju, jer "neko mora konačno da odgovara u ovoj državi za ozbiljne propuste koji su načinjeni i pri čemu je izgubljen jedan mlad život". 
Podsetimo, građani u Bačkoj Palanci protestuju već tri dana zbog pogibije trinaestogodišnjeg dečaka i njegovog dede. Obojica su poginuli usled strujnog udara zbog kablova pod naponom koji su bili otkinuti usled oluje. Komšije su medijima rekle da je kvar prijavljivan 27 puta, ali da niko nije izašao na teren. 
  • Paor

    06.08.2023 03:59
    Kad su protesti bilo sta doneli
  • ŽalosnaSurovaIstina

    05.08.2023 22:59
    Svaki novi dan ove ekipe na vlasti je dalja propast naše države, naroda i nacije i nažalost - novi ljudski i dečiji nastradali životi.
  • Liman

    05.08.2023 21:45
    Neverovatno
    Prosto neverovatno, trese im se stolica i umesto da se potrude da rade 200 na sat oni naprave ovakav propust i jos jedno dete pogine,
    Mada to je SNS u njihovom recniku potruditi se ne postoji ili uraditi nesto kako treba.
    Svim botovima koji lupaju minuse lupate ih samo sebi, svakako uskoro nece biti sendvica blizi se kraj nazadnim stetocinama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina