Stanovnici Bačke Palanke nastavljaju borbu: Protest i podnošenje krivične prijave tužilaštvu u NS

Protest građana Bačke Palanke kojim traže ostavke lokalnih čelnika zbog nereagovanja posle nevremena kada su dve osobe poginule, nastavlja se danas, 10. avgusta potpisivanjem krivične prijave.
Stanovnici Bačke Palanke nastavljaju borbu: Protest i podnošenje krivične prijave tužilaštvu u NS
Foto: 021.rs
U pozivu za protest organizatori navode da su advokati Bačke Palanke sastavili krivičnu prijavu koja poziva na krivičnu odgovornost jednog ili više lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, kao i druga krivična dela.
Prijava će biće predata Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
Organizatori su pozvali građane da se pridruže podnošenju krivične prijave protiv odgovornih u Bačkoj Palanci.
 
"Pozivamo vas da se okupimo u što većem broju i stavimo svoj potpis, kako bi se ubrzao proces utvrđivanja odgovornosti. Za ovakvu vrstu potpisa potrebno je poneti sa sobom lična dokumenta", navode u pozivu sugrađanima.
 
Oni su pozvali građane da potpise za krivičnu prijavu sakupljaju i u svom komšiluku, a neophodan formular se može dobiti na upitom na imejl protestibp@gmail.com .
 
Okupljanje ispred zgrade opštine je u 19 časova.
 
Ovo je nastavak sedmodnevnih protesta i održaće se pred isteka roka koji su građani dali nadležnima, a koji ističe u petak, 11. avgusta u 10 časova. Do tada građani očekuju da predsednik opštine Branislav Šušnica i svi članovi Štaba za vanredne situacije daju ostavke. U suprotnom - sledi radikalizacija protesta. 
 
Za sada nije otkriveno kakva će tačno biti radikalizacija, dok se od samih učesnika protesta na prethodnim okupljanjima moglo čuti da treba blokirati ulaz u zgradu opštine, lokalni put ili raditi neku sličnu blokadu.
 
Podsetimo, meštani Bačke Palanke su proteste počeli nakon što je odmah posle oluje od strujnog udara prvo poginuo deda, a nekoliko dana kasnije i njegov trinaestogodišnji unuk. Komšije su rekle da su 27 puta zvali nadležne da uklone kablove, ali niko nije reagovao. 
 
Protest je krenuo i nakon reakcije predsednika opštine Branislava Šušnice koji je na pitanje o uklanjanju kablova vikao na novinarku. 
 
Građani su na dosadašnjim protestima izneli i niz optužbi za loše reagovanje lokalnih službi na saniranje posledica oluje, a ni do danas situacija nije potpuno rešena. Istovremeno, govornici su i pričali i o drugim nagomilanim problemima u Bačkoj Palanci, a za koje krive lokalnu vlast.
 
Kažimo i da su građani medijima pričali i da su mnogi od njih dobili pretnje i ucene zbog učešća na protestima.
 
Proteklih dana lokalni čelnici se nisu oglašavali, dok su na pitanja novinara o dešavanjima u Bačkoj Palanci ogovarali premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić, koji su opet rekli da će se ispitati odgovornost, ali bez nagoveštaja da će kadrovi SNS koji vode ovu opštinu dati ostavke ili biti smenjeni. 
  • Salex

    11.08.2023 20:03
    Peticija
    Peticija da se proteraju iz BP svi odgovorni iz kriznog štaa. A Šuškicidaseoduzme čarda floroda kojuje stekao nelegalno.
  • NN

    11.08.2023 14:19
    Botovi
    Botovi su vidim hiperaktivni, za vreme radnog vremena, u javnim firmama, plaćeni za ne rad, novcem svih građana! Jako napreDNO!
  • Milan

    11.08.2023 13:19
    Organizatori
    A organizatori su? Ko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina