VIDEO Istekao rok, ostavki nema: Meštani Bačke Palanke najavljuju radikalizaciju protesta

Vrh lokalne vlasti u Bačkoj Palanci nije podneo ostavke danas do 10 časova, što je bio zahtev meštana nezadovoljnih reakcijama nadležnih nakon julskih oluja.
VIDEO Istekao rok, ostavki nema: Meštani Bačke Palanke najavljuju radikalizaciju protesta
Foto: 021.rs
Kako ostavke nisu podnete, za večeras u 19 časova je najavljeno novo okupljanje građana, kada bi trebalo da se saopšti kako će izgledati najavljena radikalizacija protesta.
Predstavnici građana koji više od nedelju dana protestuju su danas nakon isteka roka za ostavke ušli u zgradu opštine i tražili nekog od nadležnih kako bi dobili informaciju da li su ispunjeni njihovi zahtevi ili da li će ih neko bar primiti na razgovor da obrazlože šta traže.
Međutim, unutra nisu nikog zatekli i sreli su samo sekretaricu predsednika opštine koja im saopštila da je Branislav Šušnica u Novom Sadu, kao i da su ostali funkcioneri van zgrade na drugim poslovima.
 
Pošto su shvatili da nema nikoga ko bi i formalno odgovorio na njhove zahteve, koji su i zvanično podneti početkom ove nedelje, građani su najavili novo okupljanje večeras i potom drugačiji vid borbe. 
 
Za sada nije otkriveno kakva će tačno biti radikalizacija, dok se od samih učesnika protesta na prethodnim okupljanjima moglo čuti da treba blokirati ulaz u zgradu opštine, lokalni put ili raditi neku sličnu blokadu.
 
 
Podsetimo, nezadovoljni Palančani, nakon smrti trinaestogodišnjeg dečaka, a prethodno i njegovog dede, od strujnog udara, već danima traže smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije, te ostavku predsednika opštine Branislava Šušnice, ali i njegovog zamenika Mite Lačanskog, te direktora JP "Standard" Miroslava Sićevića.
 
Protesti su počeli nakon reakcije predsednika opštine Branislava Šušnice koji je na pitanje o uklanjanju kablova vikao na novinarku. 
 
Građani su protestima izneli i niz optužbi za loše reagovanje lokalnih službi na saniranje posledica oluje, a ni do danas situacija nije potpuno rešena. Oni su pričali i o drugim nagomilanim problemima u Bačkoj Palanci, a za koje krive lokalnu vlast. Građani su medijima ispričali i da su mnogi od njih dobili pretnje i ucene zbog učešća na protestima.
 
U četvrtak su masovno potpisali i krivičnu prijavu koja poziva na krivičnu odgovornost jednog ili više lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, kao i druga krivična dela i ona će biti predata Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
 
Proteklih dana lokalni čelnici se nisu oglašavali, dok su na pitanja novinara o dešavanjima u Bačkoj Palanci odgovarali premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić, koji su opet rekli da će se ispitati odgovornost, ali bez nagoveštaja da će kadrovi SNS koji vode ovu opštinu dati ostavke ili biti smenjeni. 
  • Mortesz Kihaly

    12.08.2023 00:03
    Szarkazmus
    Ono kada botovi ne razumu sarkazam pa mi daju pluseve hvala braćo!
  • Dzo

    11.08.2023 17:54
    A gospoje sekretarice iz banovine još uvek parkiraju u banovinski prolaz i boli ih uvo za sve što se dogadja..Drug Palimir podmeće ledja i ….
  • Popaj

    11.08.2023 16:58
    Drugari nemojte kao mi iz NS setnjica svaki vikend, kulturica, ljubim ruke. Malo za usi, malo na ulicu... Nemaju obraza ni srama, tu se moze setati samo patike menjati. Kulturno sa ovima nema smisla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina