Izvođač radova na auto-putu oštetio cev, cela Ruma bila bez vode

Tokom radova na izgradnji novog auto-puta Ruma-Šabac izvođač radova oštetio je cev na magistralnom vodovodu.
Izvođač radova na auto-putu oštetio cev, cela Ruma bila bez vode
Foto: Pixabay

"Vodovod Ruma" saopštio je da se oštećenje desilo juče, a da su sve dežurne ekipe odmah izašle na teren.

Kako su naveli, u centru grada je zbog prekida vodosnabdevanja bila postavljena cisterna sa vodom.
Kako pišu građani Rume na društvenim mrežama, ceo grad je bio bez vode do kasnih večernjih časova, a ovo nije prvi put da zbog radova na izgradnji ove deonice dođe do havarija, pa i nestanka vode.
 
Glavni izvođač radova je azerbejdžanski "Azvirt", a budući auto-put sa šest traka i 22 kilometra dužine, deo je koridora Ruma-Šabac-Loznica, dok će od Šapca do Loznice biti izgrađena brza saobraćajnica od 55 kilometara. Krajem jula prošle godine spojen je most na trasi ovog auto-puta preko Save dug 1,3 kilometra, koji je građen dve godine.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, vredan 467,5 miliona evra, zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt". 

  • Samo

    14.08.2023 09:23
    da primetim
    Jedna cisterna u Centru Rume za Rumu, Vrdnik, Jazak (izvor smo prodali), Prnjavor... Sramota. Staračka domaćinstva sa poluslepim ljudima bez vode 2 dana. Ni kap da im puste, Kada nazovu još ti kažu da će stići do 22h i da su neki delovi Vrdnika u restrikciji. Kolikoj? 24č vikendom. Da ima za hotele a stari ljudi ni 6h da nemaju preko dana. Sram vas bilo. Umesto da krenete sa 5 cisterni i kružite po selima kad je ovako. I vas ćeoterati kao i ovog iz Bačke Palanke. I treba. U Srbiji kad bi se ovako nešto desilo povukli bi i Vojsku i Crveni krst iz cele zemlje.
  • kompletni idioti

    13.08.2023 20:58
    Ovo je bio treci ili cetvrti put u 6 meseci da idioti ostecuju magistralnu cev

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina