Odbijena žalba profesorke na smanjenje plate zbog plakata "Zrenjanin protiv nasilja"

Školski odbor Zrenjaninske gimnazije odbio je žalbu profesorke Senke Jankov protiv odluke o smanjenju plate za 20 odsto u trajanju od tri meseca, saopštio je pokret Novi optimizam.
Njoj je plata smanjena pošto je na gugl učionici u maju postavila plakat za protest "Zrenjanin protiv nasilja".
Senki Jankov je 24. maja saopšteno da je suspendovana s posla i da se protiv nje pokreće disciplinski postupak, pod obrazloženjem da je prekršila član 113. Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, kojim se zabranjuje stranačko delovanje u prostorijama ustanove.
Pokret Novi optimizam je naveo da je dva meseca trajala njena borba da dokaže da se radi o političkom progonu i diskriminaciji, pa je 25. jula direktor Gimnazije Milan Radaković doneo rešenje kojim se ukida suspenzija, ali izriče disciplinska mera skidanja 20 odsto plate, u trajanju od tri meseca.
 
Senka Jankov je, posle današnje odluke, najavila sudsku tužbu protiv Radakovića i Zrenjaninske gimnazije.
  • DražaA

    21.08.2023 20:16
    Ako Milosav zna ovo (napisano) sa sastaviti, ja sam predsednik Amerike. Vidi se šablon s kilometar daljine.
  • Mile

    19.08.2023 05:20
    ukinuti političko postavljanje direktora u školama i javnom sektoru,te da se biraju po stručnosti i znanju a ne po članskim kartama
  • Jogi Letač

    18.08.2023 12:04
    @Milosav, ajde sada mi objasnite šta je u natpisu "Zrenjanin protiv nasilja" političko? Zar nije upravo glavni problem društva povečano nasilje? To što su se umiveni radikali prepoznali da su generator nasilja, to je drugi par rukava. I jeste ovo politički progon profesorice, a ti si jedna botčina, sram te bilo! opravdavaš postupke ovih umivenih radikala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina