FOTO, VIDEO: Palančani ne odustaju od smene rukovodstva opštine

U Bačkoj Palanci održan je 12. protest na kome je zatražena smena opštinskog rukovodstva zbog loše reakcije nadležnih nakon oluja u julu.
FOTO, VIDEO: Palančani ne odustaju od smene rukovodstva opštine
Foto: 021.rs
Palančani su se i ovaj put okupili ispred zgrade Opštine, uzvikujući "Ostavke, ostavke, ako imate barem malo morala", kao i "U FEP mi verujemo i FEP-u verujemo", što je jasna reakcija na ovonedeljna dešavanja oko uskraćivanja finansiranja Festivala ekološkog pozorišta.
Pored organizatora koji su ponovili zahteve, meštanima su se obratili i novinarka Milica Kravić Aksamit i glumac Milan Caci Mihailović.
Milica Kravić Aksamit je navela da joj je čast da je među njima kao neko ko je iz Bačke Palanke.
 
 
"Jeste li besni? I treba da budete besni i dobro je što ste tu. Ponosna sam na Bačku Palanku i mislim da ste jako hrabri. Hvala vam za sve što radite. Mislim da ovo nije lako, izaći u maloj sredini sa svojim imenom i prezimenom, ispred Opštine koju mi plaćamo. Čestitam vam na ovome i znajte da ste na pravoj strani i da je ovo jedino što treba da radite. Svaka vam čast. Nisam se školovala da govorim na protestima, ali sam naučila kao politički aktivna građanka i novinarka, ne za partije nego za nas građane, jer je to naša dužnost. Neki prebrojavaju koliko ima ljudi i kažu da nas je malo, ali to je nevažno. Možda nas i bude manje, ali nas je sve više ujedinjenih. Jer do juče niste bili ekipa, ali vi danas zajedno kuću gradite i imate sada masu za svaku promenu, od popravke vrtića do promene vlasti", poručila je Milica Kravić Aksamit.
 
Građani od početka traže ostavke vrha lokalne vlasti, jer su nezadovoljni reakcijama nadležnih nakon oluja.
 
 
Podsetimo da su Palančani počeli sa protestima početkom avgusta nakon pogibije trinaestogodišnjeg dečaka i njegovog dede od strujnog udara. Oni nedeljama traže smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije, te ostavku predsednika opštine Branislava Šušnice, ali i njegovog zamenika Mite Lačanskog, te direktora JP "Standard" Miroslava Sićevića.
 
Protesti su počeli nakon reakcije predsednika opštine koji je na pitanje o uklanjanju kablova vikao na novinarku.
 
Sledeći protest planiran je za naredni petak u 19 časova.
  • SNS PINK N1 NASILJE

    27.08.2023 00:41
    Smrt dece se ne moze oprostiti
    Moraju podneti ostavke i biti krivicno gonjeni. Zivoti dece u Backoj Palanci nisu manje vredni.
  • gagi

    26.08.2023 11:11
    Protest u Bsckoj Pslanci
    Posto Opstinari cute, proverite da li su skole spremne za pocetak skolske godine, obecao Predsednik da ce biti, ako nisu pozovite djake, slibodne gradjane , ekoloze grada da se organizuje akcija ciscenja. I delima pokazite sta trebaju da rade.
  • NS

    26.08.2023 06:54
    Bravo
    Podrska hrabrim i postenim gradjanima koji protestuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina