Protest u Zrenjaninu: Nećemo hleba i cirkusa, nego ispravnu pijaću vodu

Oko dve stotine građana Zrenjanina i večeras je, po petnaesti put, protestom izrazilo nezadovoljstvo zbog stanja u društvu i narastajućeg nasilja.
Protest u Zrenjaninu: Nećemo hleba i cirkusa, nego ispravnu pijaću vodu
Foto: 021.rs (arhiva)
Građani su se ponovo okupili kod gradskog jezera u naselju Mala Amerika gde su pročitani zahtevi vlastima.
Okupljenima su se obratile profesorke zrenjaninske Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" Olgica Rakić i Aleksandra Mažić.
Profesorka Rakić je navela da su ovih dana škole dobile instrunkcije od Ministarstva u kojima se zaposleni pozivaju da poštuju "prave vrednosti".
 
"Vlast koja promoviše gledanje Pinka i Hepija govori nam o pravim vrednostima. Sramota. Oni urušavaju vrednosti", istakla je Olgica Rakić.
 
Profesorka Mažić je rekla da već trideset godina uči mlade da budu dobri i pošteni ljudi.
 
"Vlast nam daje nepotrebne smernice i uputstva. Nama u školi ne trebaju policajci, nego psiholozi. Nama trebaju sportski tereni, a na kockarnice i kladionice. Nama u Zrenjaninu ne trebaju Dani piva, nego ispravna pijaća voda. Nećemo hleba i cirkusa", poručila je Aleksandra Mažić.
  • Realista

    26.08.2023 07:59
    200 učesnika protesta?
    A gde su ostali Zrenjaninci? Na peskari uživaju a na jesen će da udare u kuknjavu? Predlažem da se ovih 200 svesnih građana prosto iseli iz tog grada i ostavi ostalima tačno ono što zaslužuju!
  • majka

    26.08.2023 06:49
    Mihajlo
    A kada si se ti setio?
    Ako si iz Zrenjanina sto nisi pokrenuo protest cim si se setio.Ako nisi iz Zrenjanina cemu ovakav komentar. A,da ti si bot!
  • Mihailo

    25.08.2023 22:51
    Kasno paljenje
    "Protest u Zrenjaninu: Nećemo hleba i cirkusa, nego ispravnu pijaću vodu.."
    - Posle 30 godina su se gradjani setili šta je Zrenjaninu najbitnije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina