Vlada Vojvodine uputila donaciju za socijalno ugroženo stanovništvo Srebrenice

Crvenom krstu Srebrenice Vlada Vojvodine uputila je donaciju za socijalno ugroženo stanovništvo u vrednosti od 850.000 dinara, koja obuhvata osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević razgovarao je u Srebrenici sa načelnikom te opštine Mladenom Grujičićem.

Milošević je naveo da je pomoć upućena posredstvom Crvenog krsta Novog Sada.
"Dve su odrednice ove primopredaje posebno važne. Jedna je da se pomoć odnosi na sve građane Srebrenice kojima je ona potrebna, bez obzira na različite identitete, a druga da ovom aktivnošću izražavamo našu potrebu da osnažimo vrednosti zajedništva i solidarnosti, posebno u zajednicama poput Srebrenice, koje su, i pored svih izazova, bile i ostale povezane životima jednih sa drugima", rekao je pokrajinski sekretar.
 
U saopštenju Pokrajinske vlade se podseća da su tokom 2022. godine, posredstvom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, pored ostalog, donirana sredstva manastiru Karno, zatim za obnovu sportskog terena u Zvorniku i izgradnju proizvodne hale u Milićima.
 
Tokom posete Srebrenici, Milošević je prisustvovao otvaranju Evropske sedmice sporta, koja se održava na terenima FK Guber, a gde je, zahvaljujući saradnji domaćina sa Fudbalskim klubom GDM iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, počeo dvomesečni projekat pod nazivom "Fudbal za sve devojčice i devojke".
  • Igor

    03.09.2023 18:01
    Nwpostojeca vlada
    Lepo je pomoci ljudski je al koja bre vlada Vojvodine ? Cime neradnik Mirovic vlada ? Deli sta mu se kaze u Beogradu i to je to neđa veze pomoc ljudima ma gde bili je dobro dosla al da ne pravimo od toga vest posebno kao neka nepostojeca Vlada....bla bla bla
  • ?

    02.09.2023 21:43
    Može li se pomoći staračkim domovima u hrani da ti starci nedjeljom bar tri puta ne dobiju supenu kašiku čvaraka i kafenu kašiku sira ,pitam se kako ljudi pretežno bez zuba da te čvarke sažvaču ,
  • zztop

    02.09.2023 21:10
    Oće bit po sistemu vučićevom dajte jednom ostalih sto SIKTER ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina