Ministar Žigmanov osudio uništavanje natpisa na mađarskom jeziku na ulazu u Suboticu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov osudio je uništavanje natpisa "Subotica" na mađarskom, koji se nalazi na ulazu u taj grad, saopštilo je Ministarstvo.
On je, prilikom obilaska mesta gde su stajala sada uništena ukrasna slova na ulasku u grad, istakao da je tako nešto u apsolutnoj suprotnosti s proklamovanom politikom integracije i ostvarivanja prava pripadnika nacionalnih manjina koju vodi Vlada Srbije.
Očekuje da će policija naći vinovnike, a pravosudni organi proces okončati adekvatnom kaznom.
Srbija je, rekao je Žigmanov, država svih njenih građana u kojoj je svakoj zajednici obezbeđeno uživanje prava koja garantuju Ustav i zakoni.
 
Žigmanov je naglasio da očekuje da će se u najkraćem roku natpisi na mađarskom jeziku obnoviti i vratiti u prvobitno stanje. 
  • Sava

    04.09.2023 08:07
    LSV=SNS
    A mozda da vidis sa tvojim koalicionim partnerima, inace bivsim radikalima, da napravite jos jednu "komunalnu koaliciju" ali ovog puta u Subotici (ako vec niste) pa da krenete od toga? Taman eto tender na par desetina miliona za novi natpis.
  • Realista

    04.09.2023 07:49
    ako...pretrg'o se!
    ... i platu zaradio.
  • Milos-NS

    04.09.2023 07:19
    Zastave
    Sada ponovo obojite slova u boje madjarske zastave :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina