Uručeni ugovori službama koje će kontrolisati plodnost obradivog zemljišta

Uručeni su ugovori za poljoprivredne stručne službe iz Vojvodine i novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo, koji su dobili sredstva za kontrolu plodnosti obradivog zemljišta.
Uručeni ugovori službama koje će kontrolisati plodnost obradivog zemljišta
Foto: 021.rs

Na osnovu javnog poziva za ove namene resorni sekretarijat je opredelio deset miliona dinara za svih 12 stručnih službi i Institut.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Dragica Ilić navela je da će biti omogućena kontrola plodnosti za 3.070 uzoraka obradivog poljoprivrednog zemljišta.
"Cilj ovih ugovora je da se poljoprivrednicima omogući besplatno sprovođenje kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, odnosno kontrole njegovog kvaliteta", navela je Dragica Ilić.
 
Ona je pozvala poljoprivrednike da iskoriste usluge stručnih poljoprivrednih službi i urade analize zemljišta na svojim parcelama, jer je to ujedno mogućnost da unaprede poljoprivrednu proizvodnju.
  • Mr Pit & 12 guslaca

    09.09.2023 10:28
    Земљишта 'припадају' онима који нас 'обрађују' !?
    (Мр Пит & 12 'гуслача')
  • milenko

    09.09.2023 05:49
    Šuplja, kao i sve !
    Ispred i okolo tog ''instituta'' ambrozija cveta kao luda-nema dalje !!!
  • Paor iz Backe

    08.09.2023 20:23
    Prica za malu decu.
    Ovo me podseca kao uvodjenje samodoprinosa za uredjenje atarskih puteva, a nigde se nista ne uredjuje i institut samodoprinosa se zloupotrebljava da bi se finansirale opstine koje nisu u stanju da se finansiraju od drugih prihoda. Tako i ovo, zanima me kako ce se kvalitet zemljista unaprediti? Od kojih para i kojom tehnikom. Manite se zamajavanja. Dosta je zemljoradnicima sto izdrzavaju toliko politickih neradnika na svim nivoima. Bolje bi bilo da ste te pare dali za otvaranje narodnih kuhinja, da ne gladni gradjani ne umru od gladi dok ne docekaju jeftinu predsednicku korpu zarad izborne propagande. On prica o jeftinom parizeru, sram ga bilo, neka taj parizer kupi svojim roditeljima i deci. Treba da ga je sramota kako omalovazava gradjane sa proizvodima i cenama iz korpe. Dno dna!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina