Ujedinila se opozicija u Žitištu

Šest pokreta i stranaka u opštini Žitište, okupljenih oko protesta "Srbija protiv nasilja", potpisalo je dogovor o saradnji.
Ujedinila se opozicija u Žitištu
Foto: 021.rs (privatna arhiva)
Kako saznaje portal zrenjaninski.com, potpisivanjem ovog dokumenta, saradnju u opštini Žitište su ozvaničili Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Srbija Centar i Stranka Zajedno.
"Mi, predstavnici, članovi i simpatizeri ovih šest pokreta i stranaka odlučni smo u nameri da svi zajedno radimo na međusobnom približavanju u opštini Žitište. Polazeći od činjenice da se opština Žitište nalazi u izuzetno teškoj društveno-političkoj i ekonomskoj situaciji, procenjujemo da je ovakav vid saradnje najbolje, ali i jedino moguće rešenje u borbi protiv trenutne vlasti", navode u saopštenju.
Dodaje se da je dogovor o saradnji, pre svega, proistekao iz očekivanja građana opštine Žitište da demokratska opozicija krene ka međusobnom približavanju i konkretnijoj saradnji. 
 
Žitište je prva opština u Srbiji u kojoj su se sve stranke okupljene oko višemesečnih protesta dogovorile o saradnji na lokalnom nivou.
  • Goran

    09.09.2023 09:55
    Svi koji poznaju našu opštinu znaju da je ovo smešno. Sem DS tu niko nema ništa. Par ljudi na papiru, a mozda ni to.
    Jedine dve opozicione stranke koje nesto imaju u Zitistu su Novi DSS i LSV.
    Svidelo se to nekom ili ne, ali oni imaju upotista, ljude, mesne odbore, odbornike, prostorije za rad...
  • Itebejac

    08.09.2023 21:30
    Jedina opoziciona partija u Žitištu koja ima neku snagu je LSV. Njih nema ovde. Priča se da Beograd nije dao. Lokalci su želeli LSV. Jedino selo gde opozicija pobeđuje je rumunsko mesto Torak-Begejci, najvece mesto u komuni, u kojem ligaši imaju preko 40% glasova i puno viđenih ljudi. Ex predsednika Nacionalnog saveta Rumuna Daniela Petrovića, ili poznatog novinara Mirču Lelela.
    Lokalni odbor LSV nikada nije saradjivao sa SNS, kao i susedni zrenjaninski ili kikindski ili novobecejski...
    Vecina partija ovde pomenutih postoje samo na papiru. PSG ima dva clana. Centar jednog...
    Jako loš potez opozicije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina