Ministarstvo odbrane: Bojeva gađanja ciljeva na vodi srpske i mađarske vojske kod Titela

Pripadnici Rečne flotile realizovali su na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela na Tisi, bojeva gađanja ciljeva na vodi iz brodskog naoružanja.
Ministarstvo odbrane: Bojeva gađanja ciljeva na vodi srpske i mađarske vojske kod Titela
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane, dejstvovano je topovima 20 milimetara sa rečnih višenamenskih i patrolnih brodova, po ciljevima koji su simulirali neprijateljske plovne objekte.
"Pogođeni su svi ciljevi predviđeni za uništenje, što govori o visokom nivou osposobljenosti brodskih posada za pružanje podrške snagama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva i efikasnu upotrebu sredstava u naoružanju Rečne flotile", navodi se u saopštenju.
Osim posada rečnih višenamenskih i patrolnih brodova Rečne flotile Vojske Srbije, gađanja su realizovali i pripadnici rečnih jedinica mađarske vojske.
 
"Bojeva gađanja ciljeva na vodi koja su na privremenom poligonu na Tisi realizovali pripadnici Mađarske vojske samo su jedna od brojnih aktivnosti bilateralne vojne saradnje Srbije i Mađarske, koje doprinose razvoju kako vojno-vojnih tako i ukupnih dobrosusedskih odnosa dveju zemalja", ističe se u saopštenju.
  • Gomboca Droca

    24.09.2023 13:11
    @Joca
    Naša rečna flotila se neće boriti protiv Marsovaca nego protiv krijumčara, otmičara, terorista, krijumčara, somelijea i ostalih ovozemaljskih zlikovaca. Ako bi gledali po tvojoj logici onda ne trebaju ni pozornici sa pištoljčićima jer se sve vidi iz satelita. Nisi u pravu buraz.
  • zztop

    23.09.2023 20:28
    Vrlo dobro - služe narodu , hahaha ...
  • Joca

    23.09.2023 13:45
    Sve je to lepo, potopljene su sve patkice predviđene za uništenje.

    Problem je što niko ne bi došao da se praćka sa njima na dobar dan, već bi po čamcu koji još pamti Tita, opleo sa 100km.

    Našim parama se igrate, kreteni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina