Vojvođanskim stočarima bespovratna sredstva za opremanje farmi

Vojvođanski stočari ostvarili su pravo na ukupno 120 miliona dinara subvencija za opremanje farmi, a putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ugovori su im dodeljeni danas, a odobreno je ukupno 136 prijava.

"Na konkursu smo ove godine dobili 171 prijavu, od kojih 35 nije ispunilo potrebne uslove. Maksimalan iznos po prijavi je dva miliona, dok je minimalan 100.000 dinara. Budžet za ovaj konkurs, koji raspisujemo od 2016. godine i čija je vrednost tada iznosila 30 miliona, sada je četiri puta povećan", rekao je pomoćnik sekretara za poljoprivredu Miroslav Malić.

On je dodao da resorni sekretarijat ima i druge mere namenjene povećanju kapaciteta farmi, ali i podizanju nivoa i kvaliteta stočarske proizvodnje.
 
Malić je podsetio na nedavni konkurs u vrednosti od 150 miliona dinara za nabavku priplodnih junica i nazimica, navodeći da ta sredstva nisu u celosti iskorišćena, te je pozvao poljoprivrednike da se naredne godine prijave u što većem broju i iskoriste priliku da popune svoje farme.

Sredstva koja su danas dodeljena biće iskorišćena za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, te za nabavku opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, nabavku opreme za izđubravanje, kao i za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu.

  • Realista

    26.09.2023 08:09
    poslovni ortaci...
    Treba dati onom koji već ima mnogo a oduzeti onom ko nema ništa!
  • kumba jo

    26.09.2023 07:21
    Druze zemo,jarane dje je ministar poljoprivredni???Gospodin za govornicom se ponavlja godinama.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina