Otvoren vrtić u Šidu za 140 mališana u sedam vaspitnih grupa

U Šidu je danas otvoren vrtić "Roda".
Otvoren vrtić u Šidu za 140 mališana u sedam vaspitnih grupa
Foto: Pixabay
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas, na otvaranju novoizgrađenog vrtića da je cilj Ministarstva prosvete da poveća obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, ne samo kroz izgradnju i povećanje kapaciteta, već i kroz usavršavanje i podizanje kompetencija zaposlenih.
"Na taj način negujemo vaspitne forme i decu ovoga vremena da budu pripremljeni i osposobljeni za budućnost, na šta ćemo posebno biti ponosni. Nema boljeg cilja nego ulaganje u decu i zato uz podršku Svetske banke gradimo i dograđujemo vrtiće, čime obezbeđujemo još 11.000 novih mesta za mališane širom Srbije", rekla je Đukić Dejanović.
Novi objekat, u čiju je izgradnju je uložen 131 milion dinara i prostire se na oko 1.100 metara kvadratnih, moći će da primi 140 mališana, koji će biti raspoređeni u sedam vaspitnih grupa.
 
Za opremanje vrtića didaktičkim materijalima i nameštajem izdvojeno je šest miliona dinara, a za svu decu sa teritorije opštine Šid, koja žive u seoskom i ruralnim područjima, Opština je obezbedila prevoz, zahvaljujući grantu iz Projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje".
 
Direktor Kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara ocenio je da je ulaganje u rane godine dečjeg razvoja i obrazovanje jedna od najpametnijih stvari koje država može da uradi.
 
"Pohađanje predškolske ustanove ima koristi za decu za ceo život, jer postavlja jaku osnovu za njihov intelektualni, društveni, emocionalni i fizički razvoj. Deca koja pohađaju predškolsku ustanovu pokazuju bolje akademske rezultate, imaju veće prihode tokom života i manje je verovatno da će ispoljiti probleme u ponašanju", istakao je on.
 
Izgradnja vrtića u Šidu, koja je počela u septembru 2022. godine, rezultat je saradnje Ministarstva prosvete i Svetske banke koja se sprovodi u okviru programa "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje".  

Teme

Šid

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina