Zbog izgradnje pruge neizvestan početak grejne sezone u Subotici

Početak grejne sezone u Subotici je neizvestan jer je deo glavnog vrelovoda demontiran zbog izgradnje pruge Beograd-Budimpešta.
Zbog izgradnje pruge neizvestan početak grejne sezone u Subotici
Foto: Pixabay
Završetak tih radova mogao bi da bude u drugoj polovini oktobra, ali to još nije potvrđeno.
Prošle godine, grejanje u Subotici je krenulo 1. novembra, iako u gradovima Srbije obično počinje 15. oktobra, a pre toga bi trebalo da se obave "hladne probe".
Vojvođani - Liga socijaldemokrata Vojvodine su danas tražili objašnjenje od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora i ocenili da su oni nesposobni da reše problem.
 
Pitali su kako je moguće da je izvođač radova na železničkoj pruzi Beograd-Budimpešta razmontirao vrelovod da bi izgradio podvožnjak, navodeći da je neverovatno da "Subotička toplana" nije uključena u te radove, pa je, po njihovoj oceni, bilo i očekivano da dođe do problema.
 
"Probe na vrelovodnom sistemu u Subotici su svake godine predviđene za prvu polovinu oktobra. Sada ih je nemoguće sprovoditi. Pitanje je do kada, a novembar je za dvadesetak dana", upozorili su Vojvođani - Liga socijaldemokrata Vojvodine.
 
Inače, u avgustu je Nadzorni odbor "Subotičke toplane" doneo odluku o poskupjenju grejanja što je odobrilo Gradsko veće Subotice.
 
Za stambene prostore cena varijabilnog dela je povećana sa 5,70 dinara po kWh, na 6,67 dinara, a fiksnog dela cene sa 31,54 dinara po kvadratnom metru, na 35,90 dinara.
 
U poslovnim prostorima, cena varijabilnog dela je povećana sa 7,13 dinara po kWh na 8,34 dinara, a fiksnog dela sa 248,44 dinara po kWh na 324,14 dinara. Na to se obračunava PDV od 10 odsto.
 
Time je varijabilni deo cene povećan za 17 odsto, a fiksni deo za oko 30 odsto.
  • B

    10.10.2023 10:59
    nema veze
    Dobicete SNS notes da stavite u dzep pored srca, da vas greje.
    A sve ce biti sredjeno cim se pruga zavrsi, za 10 do 12 godina...
  • Dudarim II

    09.10.2023 09:39
    iznenađenje!!!
    znači prvo su izglasali poskupljenje, a onda su rekli da možda grejanja i biti...
    a gradnja pruge obustavljena zbog nemanja novaca... znači ovo će da urade i spoje štapom i kanapom... a ni ono što je pošteno plaćeno ne urade kako valja, kakava da nam budu očekivanja po ovome, šta će uopšte i biti urađeno???
  • av

    07.10.2023 13:31
    ha ha
    bruka i sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina