FOTO, VIDEO: Uhapšena sedmočlana grupa zbog proizvodnje marihuane u Austriji, Srbiji i BiH

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Oni su uhapšeni po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije.
Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšeni su: I.S, N. Z, A. D, G.Č, R.D, S.D. i M.R, dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.
Ta organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I.S. je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.
 
 
Kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije, a samo u Subotici, u jednoj od laboratorija je pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.
 
U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.
 
U akciji koja je rezultat zajedničkog rada pripadnika MUP Srbije i policija Republike Srpske, Slovenije i Austrije, u prethodnom periodu, uhapšeno je više osoba, uglavnom državljana Srbije, dok je na teritoriji tih zemalja pronađeno ukupno 12 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenjeno oko 1.000 kilograma marihuane, 11 kilograma amfetamina, kao i veća količina oružja, namenski prepravljana vozila za transport narkotika, oko 600.000 evra, kao i velika količina opreme koja je korišćena za uzgoj marihuane.

Teme

droga
  • Ratz

    10.10.2023 22:14
    Ovo nisu poljoprivrednici?
  • Ivanovic Igor

    10.10.2023 17:28
    Dajte te lampe akvaristima dusu dale za morske akvarije. HQI Metal Halide 400 W
  • SRB-IN

    10.10.2023 16:36
    Već viđeno
    Jovanjica 1, 2, 3, 4, ....pa u nedogled. Tradicija se nastavlja, ipak smo mi poljoprivredna zemlja....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina