Krivična prijava protiv Subotičanke zbog smrti lavice Kiki, nađeno i 18 albino džinovskih puževa

Tridesettrogodišnja Subotičanka osumnjičena je da je držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginulo.
Ona se sumnjiči da je izvršila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.
Policija u Subotici po nalogu osnovnog javnog tužioca u tom gradu, podneće krivične prijave protiv ove žene.
Pretresom stana koji je osumnjičena koristila, policija je pronašla i 18 afričkih albino džinovskih puževa, koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i smešteni u Zoološki vrt na Paliću.
 
Protiv osumnjičene biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.
  • Novosađanka

    12.10.2023 12:30
    Kazna
    Ako je ovo kažnjivo kaznite sve koji ubijaju svinje i piliće.
    Zašto lav ili pas ima veća prava nego svinja.
  • Bezelbub

    10.10.2023 23:08
    @Mićo

    Nemoj leba ti, ti puževi su visoko invazivna vrsta i poznat nosilac raznih parazita. Samo prešuriti vrelom vodom dok se nisu zapatili u prirodi.
  • sramno

    10.10.2023 18:30
    A onaj koji joj je kupio i poklonio će da plati i kome treba da bude osuđena samo na novčanu kaznu, koju će on opet da plati iz levog džepa, samo da ON ne bi bio uhapšen i osuđen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina