Gerontološki centar Subotica izgubio spor protiv bivše radnice: Otpustili je nakon 22 godine rada

Gerontološki centar iz Subotice neosnovano je otpustio svoju nekadašnju negovateljicu Eržebet Halas, potvrđeno je presudom Apelacionog suda u Novom Sadu.
Gerontološki centar Subotica izgubio spor protiv bivše radnice: Otpustili je nakon 22 godine rada
Foto: 021.rs

Halas je otkaz dobila nakon povrede dve korisnice ovog centra, a prvostepenom presudom Osnovnog suda u Subotici koju je potvrdio Apelacioni sud, nije utvrđena njena krivica za navedene povrede, pa samim tim nije postojalo kršenje radnih obaveza zbog čega joj je prvobitno otkaz i uručen.

Halas je, kako je rekla za Magločistač, odlučila da ono što je pretrpela u protekle dve godine iznese u javnost, zato što je, između ostalog, otkaz dobila mesec dana nakon što joj je sin tragično poginuo, optužujući direktorku ove ustanove Brankicu Tešanović da nije htela ni da je sasluša.

Kako se navodi u obrazloženju, presuda je doneta 25. jula 2023. godine, čime je poništeno i rešenje o otkazu ugovora o radu od 4. avgusta 2021. godine.
 
Tuženi Gerontološki centar je 7. marta 2023. godine uložio žalbu na odluku Osnovnog suda u Subotici, koju je Apelacioni sud odbio, navodeći da u ovim slučajevima nije bilo povrede radnih obaveza, i da je tužilja neosnovano dobila otkaz ugovora o radu.
 
Sada već bivša negovateljica koja je u medjuvremenu bila prinudjena da se zaposli kod drugog poslodavca je dobila odštetu i isplaćena joj je razlika u zaradama u visini od šest neto plata, u ukupnom iznosu od 233.254 dinara, a sudske troškove je ustanova morala da isplati u iznosu od 106.000 dinara.
 
Eržebet Halas je u Gerontološkom centru Subotica radila 22 godine, sve do momenta kada je, kako je presudom utvrđeno, neosnovano dobila otkaz ugovora o radu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina