Zrenjanin: Dolaze Rusi, Kinezi, Indijci, kupuju nekretnine

U proteklih devet meseci, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Zrenjaninu, prijavljen je 18.331 strani državljanin.
Zrenjanin: Dolaze Rusi, Kinezi, Indijci, kupuju nekretnine
Foto: 021.rs

Prema podacima zrenjaninske policije, obrađeno je i prosleđeno 1.639 zahteva za izdavanje viza stranim državljanima. Od toga je najviše njih iz Kine (1.484), zatim iz Nepala (43), Bangladeša (26), Indije (17), Pakistana (13), Egipta (12), Iraka (8), Irana (7) i tako dalje, prenosi portal Zrenjaninski.

"Zakon o izmenama i dopunama zakona o strancima stupio je na snagu 4. avgusta. Stoga očekujemo da će se u narednom periodu povećati broj zahteva za odobrenje za stalno nastanjenje stranaca u Srbiji, s obzirom na povoljnije uslove za sticanje statusa stranaca u našoj državi", kažu u Policijskoj upravi u Zrenjaninu.
Primetno je i povećanje broja podnetih zahteva za boravak od strane državljana Rusije i Kine koji ovde kupuju nekretnine. Oni tako ostvaruju pravo boravka u Republici Srbiji na osnovu vlasništva nad nepokretnostima.
 
U zrenjaninskoj policiji dodaju i da u prvih devet meseci ove godine nisu evidentirane povrede graničnog režima prema susednoj Republici Rumuniji.
  • Filke

    14.10.2023 12:41
    Kako stranac moze da bude vlasnik nekretnine ? Srbija se prodaje...
  • Zemlja nedodjija

    14.10.2023 10:25
    Novinske price za malu decu
    To nema veze sa istinom, 90% tih doseljenika je doslo zbog Ling-Longa, to su njihovi ljudi...
    Dok ne bude autoput Bg-Zr-Ns, nema nista od vode i dizanja standarda u Zr-u
  • pera nevera

    14.10.2023 10:07
    SNS i SPS vlast je donela vrlo sporni zakon o državljanstvu za sve strance, suprotstavljenog zakonima EU, po kome stranci posle boravka i zaposlenja u Srbiji posle samo godinu dana stiču pravo na srpsko državljanstvo sa svim ostalim pravima koja im pripadaju kao i sa pravom glasa, najviše rusa koji su pod sankcijama i ne mogu da putuju bez viza u EU, kao i nabrojani iz Pakistana, Nepala, Irana i tako dalje, zbog čega građanima Srbije preti opasnost od ponovnog uvođenja viza za putovanja u EU. U Srbiju dolazi samo teška sirotinja bez obrazovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina