Devet vozača zadržano jer su vozili pijani, Novosađanin imao više od dva promila alkohola

U periodu od 13. do 15. oktobra, u Južnobačkom okrugu, dogodile su se 33 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba poginula, šest je teško, a 43 su lakše povređene.
Devet vozača zadržano jer su vozili pijani, Novosađanin imao više od dva promila alkohola
Foto: 021.rs
Policija je, za vikend, na tom području, otkrila i sankcionisala ukupno 1.041 prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Iz saobraćaja je isključeno 69 vozača i 10 vozila, a zadržano je 16 vozača.

Devet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a jedan se tereti za prekršaj nasilničke vožnje, jer je, u Novom Sadu vozio automobil sa više od 2 promila alkohola u organizmu.
 
Trojica vozača su zadržana zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja, dvojica zbog mogućnosti odlaska u inostranstvo, a jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod zabranom.
 
Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni prekršajnom sudiji.
  • noname

    17.10.2023 10:04
    Ova oblast pijani vozač mi Sve više liči na takmičenje i osvajanju glavne nagrade u pijanstvu i što večim promilima alkohola umesto da je drugačije. Činjenica je da rešenja nema isključivo zavisi od onog ko sedne za volan (pijan ne trezan) bio sa dozvolom ili ne sa razlogom ili ne
  • Milenko

    17.10.2023 09:24
    Mere ZOBS?
    Da li se ovom sa preko 2 promila oduzima vozilo i dozivotno zabranjuje voznja motornih vozila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina