Stranka "Zajedno" osudila promenu naziva ulica u Novom Kneževcu sa imenima narodnih heroja

Vojvođanski odbor stranke "Zajedno" osudio je odluku o promeni naziva 44 ulice u Novom Kneževcu sa, između ostalih, imenima narodnih heroja.
"Budući da su naprednjaci i njihov šef još ranije samoinicijativno menjali ime Bulevara Zorana Đinđića u ime osuđenog ratnog zločinca, ovakve odluke smatramo sasvim očekivanim", navode u toj stranci.
Oni su upitali vojvođanske naprednjake zašto im smetaju ulice sa imenima onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma.
"Višedecenijsko trovanje građanki i građana nacionalističkim idejama i ideologijama dovelo je do toga da se uloge zamenjuju. Pravi heroji i oslobodioci sada su krvnici, brišu se iz istorije da bi njihovo mesto zauzeli oni stvarni zločinci. Što je apsurdno i nedopustivo", izjavio je sekretar Vojvođanskog odbora Zajedno, Srđan Đurić.
 
"Posle pokušaja podizanja spomenika 'Nevinim žrtvama 1944/45' u Novom Sadu, gde su se na spisku nevinih žrtava našli i fašisti koji su počinioci Novosadske racije, ovu odluku smatramo novim pokušajem unižavanja onih koji su dali živote braneći našu Vojvodinu i Srbiju od fašizma i svog zla koje je ono donelo sa sobom", navode u stranci "Zajedno".
  • Andrija Šrek

    17.10.2023 14:57
    ...
    Važno je u ovoj državi zatrti definitivno svaki trag antifašističke borbe. Da bi se legalizovalo njegovo ponovno bujanje.
  • milenko

    17.10.2023 04:46
    svbska bvadata demokvatija
    Belo je crno ; a crno je belo-svbska demokvatija 33god !!!!!.... ''hevoji halijavda'' zajedno ste bežali sa:ustašama,hortijevcima,balijama,handžarlijama,domobranima,domobrancima,itd itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina