Žirović: Sezona zrenjaninskog pozorišta biće provokativna i intrigantna

Umetnički savetnik Narodnog pozorišta u Zrenjaninu Bojan Žirović najavio je da će sezona na dramskoj sceni tog pozorišta biti "provokativna i intrigantna".
Žirović: Sezona zrenjaninskog pozorišta biće provokativna i intrigantna
Foto: Pixabay

Kako je rekao, žanrovski i po temama privući će pažnju publike svih generacija.

Novu pozorišnu sezonu, naveo je, započeli su sa dve nove predstave kojima su itekako probudili pažnju publike.
Najpre su to bili "Ljubinko i Desanka" u režiji Milana Neškovića, a sada se na repertoar vraća Branislav Nušić i njegova "Gospođa ministarka" kroz interesantnu vizuru reditelja Dušana Petrovića.
 
"Posle izvođenja dva klasična komada naše dramske literature, u drugom delu sezone publici ćemo predstaviti dva komada savremenih anglosaksonskih spisateljica, u režiji dva mlada perspektivna reditelja", rekao je Žirović.
 
Na velikoj sceni krajem godine počinje priprema predstave "Mobilni telefon mrtvog čoveka" američke spisateljice Sare Ru. Komad će režirati Rastislav Ćopić.
 
Drugi komad je "Efekat", britanske spisateljice Lusi Prebl, koja je osim po dramskim delima poznata i kao jedna od scenaristkinja HBO serije "Succesion" (Naslednici).
 
Taj komad će režirati Đorđe Nešović.
  • B

    20.10.2023 11:48
    tuzna slika kulture
    SNP je na nivou amaterskog kulturnog drustva, Bg jos ima kakvu takvu ponudu, a kako je u Zrenjaninu bojim se da zamislim.
    Kultura je nadgradnja kad su sve elementarne potrebe zadovoljene, sto je za vecinu u Tigru cista fikcija.
    Nekad je bilo hleba i igara, sad je parizera i zadruge.
  • Realista

    20.10.2023 10:12
    osnovne potrebe
    Samo da nam glumci ne ozebu, ne ožedne i nauče da glume u mraku kad nestane struje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina