VIDEO: Obezbeđenje opštine Bačka Palanka izbacilo aktivistkinju sa dodele Oktobarskih nagrada

Sa javne dodele Oktobarskih nagrada opštine Bačka Palanka u lokalnom bioskopu danas je izbačena penzionerka i aktivistkinja Branislava Tatić.
VIDEO: Obezbeđenje opštine Bačka Palanka izbacilo aktivistkinju sa dodele Oktobarskih nagrada
Foto: 021.rs
Ona je iz zgrade izvedena tako što su je odgurali i vukli radnici obezbeđenja, a potom je izbačena napolje kroz vrata, nakon čega su je preuzeli policajci koji su je udaljili od zgrade i legitimisali.
Za 021.rs, aktivisti iz Bačke Palanke su ispričali da je Branislava Tatić došla da prisustvuje javnom događaju, na kojem su i svih ranijih godina i decenija prisustvovali građani, a ne samo funkcioneri.
Prema svedočenju Branislave Tatić, a što se vidi i na snimku koji je napravila mobilnim telefonom, predsednik Skupštine Bačka Palanka Milan Čavić joj je ispred zgrade na pitanje da li može da uđe, potvrdno odgovorio, ali onda se pred samim salom pojavilo obezbeđenje koje je hvatalo za ruku i izvlačilo napolje.
 
 
Aktivisti navode da su penzionerki potom rekli da ne sme da uđe, i ona je, pošto joj nije bilo dobro, otišla do Doma zdravlja, gde su joj konstatovane povrede u predelu podlaktica.
 
 
Kako za 021.rs kažu bačkopalančki aktivisti, njihova saradnica je svečanost povodom dodele Oktobarskih nagrada došla sa majicom na kojoj je pisalo "ostavke", što je poruka koju imaju prema lokalnoj vlasti. Protesti u ovom mestu su počeli nakon julskih oluja kada su od strujnih kablova nastradali deda i njegov unuk.
 
Aktivisti kažu da je bahata vlast sada nagrade, između ostalog, dodelila Jeleni Kojić, sekretaru "Komunalprojekta" koja je uručila otkaz aktivisti Željku Pejčiću zbog učešća na protestu zbog smrti 13-godišnjeg dečaka, kao i "Čegar-elektro" koji održava lokalnu rasvetu i kablove i osnivač je medija koji radi za vlast i blati aktiviste.
  • RoBot

    21.10.2023 08:18
    Nagrađeni
    Čegar elektro, Dunav i Komunalprojekt, firme koje zive od lokalne vlasti, i vlast od njih. Tenderi, javne nabavke, itd. Svima je sve jasno..
  • Pero

    21.10.2023 08:16
    Selo gori a baba se češlja.
    I baba i vlast
  • Deda Lala

    21.10.2023 07:44
    Tako je
    Sta ima penzionerka da prisustvuje bilo cemu u javnoj kuci?!? Njeno je da kad su izbori dodje i glasa! E, sad, za koga ce....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina