Uklanjanje divljih deponija u Vojvodini: Novac dobilo 13 lokalnih samouprava

Ukupno 13 vojvođanskih lokalnih samouprava dobilo je bespovratna sredstva za uklanjanje divljih deponija, a ukupna vrednost pomoći je 320 miliona dinara.
Novac je dodeljen Zrenjaninu, Žitištu, Čoki, Rumi, Novoj Crnji, Inđiji, Novom Kneževcu, Beočinu, Sečnju, Odžacima, Alibunaru, Irigu i Bečeju na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Divlje deponije koje će uklanjati su, inače, na poljoprivrednom zemljištu i to je nova konkursna linija sekretarijata.
"Bespovratna sredstva su namenjena za sufinansiranje troškova za uklanjanje otpada primarnom separacijom ili drugim tretmanom na mestu gde postoje divlje deponije, i radi maksimalnog iskorišćavanja komunalnog otpada – za njegovo utovarivanje, transport i odlaganje na registrovane deponije i lokacije koje su planskim dokumentom jedinice lokalne samouprave predviđene za to", izjavio je podsekretar Aleksandar Panovski i naglasio da će na taj način biti sprečene sve negativne emisije i loš uticaj deponija na okolinu.
 
Ovim projektima će sa divljih deponija u Vojvodini biti uklonjeno i odloženo blizu 125.000 kubnih metara otpada.
 
Neki od predstavnika lokalnih samouprava koje su dobile sredstva rekli su da planiraju da reše problem divljih deponija i da to zemljište kasnije u potpunosti bude u funkciji poljoprivrede, dok oni koji su proces čišćenja započeli i ranije, ovim sredstvima nameravaju i zvanično da ga završe.
  • Nikola

    27.10.2023 18:24
    Ember
    Stručnjak sam za ekologiju, uža oblast deponovanje otpada, ali donaciju nisam dobio.
  • Андреј

    26.10.2023 09:04
    Темерин
    Свака општина без донација мора да се реши дивљих депонија ако то жели и хоће.Ало људи каква донација.Општина Темерин са четири места никада није имала пијаћу воду, А пуну арсена плаћамо као исправну.Деца су обавезна да носе флашу воде у школу ако би случајно ожеднела Почела је увелико и градња спољних wc- с јер је срамота да немамо ни канализацију.Давимо се у фекалијама које излазе из септичких.А СНС у општини.
  • Dejan

    25.10.2023 10:39
    srb
    Znaci nauceni smo da bacamo smece svuda naokolo da bi onda daj Boze skupo placali da isto to smece sakupimo ! Krenite prvo od svoje kuce, porodine, naucite matore i svoju decu da ne bacaju smece gde im je zgodno,onda da se krene od 1. razreda Osnovne skole, kad se tako sistem pokrene, nece biti potrebno bacati u bunar ovih 320 miliona !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina