Meštaninu Srpskog Miletića obavezno psihijatrijsko lečenje zbog ubistva strica

Dvadesetšestogodišnjem S. I. iz Srpskog Miletića izrečena je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja zbog ubistva oštrim predmetom šezdesettrogodišnjeg muškarca, koji mu je bio stric.
Meštaninu Srpskog Miletića obavezno psihijatrijsko lečenje zbog ubistva strica
Foto: 021.rs
Njemu je nepravnosnažnim rešenjem pretresnog veća Višeg suda u Somboru izrećena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, piše Dnevnik.
Ova mera izrečena je zbog toga što je u stanju neuračunljivosti izvršio krivično delo ubistvo.
Takođe, njemu je produžen pritvor koji može trajati dok ne ode na obavezno lečenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.
 
"Pritvor je produžen zbog okolnosti koje ukazuju da bi S. I. boravkom na slobodi, usled duševnih smetnji s obzirom na dati nalaz i mišljenje veštaka Specijalne zatvorske bilnice, mogao ponoviti izvršenje navedenog dela", rekla je portparolka Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.
 
Za delo za koje je okrivljen kazna je veća od 10 godina.
 
Policija je S. I. uhapsila 4. februara ove godine zbog sumnje da je na svirep ili podmukao način ubio svog strica, čiji je nestanak prijavljen dan ranije, a telo pronađeno tek 11 dana kasnije.
  • Realista

    26.10.2023 16:00
    Sistem ponovo nije zakazao?
    ... jer samo u sistemima koji ne zakazuju država uvek preduzme neke zaštitne radnje nakon nemilog događaja, nikada preventivno, kao u nekakvim zakazanim sistemima. Taj nije bio neuračunjiv od juče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina