Državljani Turske i Avganistana uhapšeni zbog oružanog obračuna migranata na Horgošu

Četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske uhapšeni su u napuštenom objektu u Horgošu gde su prošle noći u razmeni vatre poginula tri iregularna migranta, a jedan je ranjen.
Državljani Turske i Avganistana uhapšeni zbog oružanog obračuna migranata na Horgošu
Foto: 021.rs
U napuštenom objektu policija je našla automatsku pušku sa više desetina komada municije, navodi se u saopštenjima Policijske uprave Kikinde i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Policija kaže da je to bio oružani sukob dve grupe migranata.
"Pripadnici policije su pretragom terena našli još jednu automatsku pušku i još 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre", piše u saopštenju.
 
Šestorici osumnjičenih iregularnih migranata je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u tužilaštvo kao osumnjičeni zasad za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Ukazuje se na to da se "nastavlja intenzivan rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja", a da je ranjenom migrantu ukazana medicinska pomoć.
  • Neoplantius

    28.10.2023 06:08
    Konstantno...
    ... se "nastavlja intenzivan rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja", a oni se konstantno ponavljaju bez krajnjeg razrešenja.
  • Neo NSovac

    27.10.2023 23:22
    Besplatno Školovanje …
    … i stanove vojne kod Lidla na N. Naselju da se rehabilituju, naravno sve uz mali zahvalnicu SNS-u na izborima.
  • Sremac

    27.10.2023 22:56
    Koje licemerstvo danas od predsednika o ovom slučaju, jadno i bedno. Više od 5 godina pogranična mesta imaju problem sa ilegalnim migrantima on sad kao faca resice sa vojskom ako policija nije sposobna. Jadno i ponižavajuće i opet će narod da glasa za njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina