Uhapšeni vlasnici firme iz Sremske Mitrovice, proneverili 47 miliona dinara

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije su po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su Z.B. (71) i LJ.A. (56).
Uhapšeni vlasnici firme iz Sremske Mitrovice, proneverili 47 miliona dinara
Foto: 021.rs
Oni se sumnjiče da su pranjem novca i poreskom utajom ukrali 46,6 miliona dinara, saopšteno je danas.
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saopštenju navodi da se Z. B, formalni vlasnik i odgovorno lice PD "Progresija" doo Sremska Mitrovica i LJ.A, faktični vlasnik ovog preduzeća, sumnjiče da su tokom 2021. i 2022. godine sa odgovornim licima nekoliko privrednih društava protiv kojih su podnete krivične prijave u prethodnom periodu, a na osnovu ispostavljenih lažnih faktura za navodno isporučene palete, prenosili novac sa tekućeg računa "Progresija" na tekuće račune ovih privrednih društava.
"Kako se sumnja, Z.B. i LJ.A. su zahtevali od odgovornih lica preduzeća da izvrše dalje transferisanje novca na tekuće račune fizičkih lica koja su takođe procesurina u prethodnom periodu, a koja su taj novac podizala i vraćala Z.B. i LJ.A. Oni su taj novac koristili, kako se sumnja, za svoje potrebe, iako su znali da potiče iz kriminale delatnosti", navodi se u saopštenju.
 
Na ovaj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist od 46.682.800 dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Ppp

    28.10.2023 19:22
    Jadno i bedno
    Sns predstava i hapsenje boranije..nego nek veliki sef objasni odkud tetkinom detetu 90miliona eura zamrznute imovine u americi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina