MUP: Po jedan mađarski policajac biće sa srpskim kolegama u akcijama hapšenja krijumčara migranata

Po jedan mađarski policajac učestvovaće zajedno sa srpskim kolegama u akcijama hapšenja krijumčara migranata na teritoriji Srbije.
To je dogovoreno kako bi pravovremeno bile razmenjene informacije u vezi sa iregularnim migrantima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

MUP je naveo da su to dogovorili ministar Bratislav Gašić i mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter, koji su tokom sastanka na graničnom prelazu razgovarali o zajedničkoj borbi protiv iregularnih migracija.

"U cilju borbe protiv organizovanog kriminala i iregularnih migracija, predloženo je osnivanje zajedničke radne grupe između pripadnika ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske", navodi se u saopštenju.
 
Pripadnici MUP Srbije na sastanku su izneli i predloge za ubrzavanje protoka robe i vozila, kao i za obavljanje granične kontrole na pruzi, kako bi bili spremni za početak funkcionisanja železničkog saobraćaja na pruzi Budimpešta-Beograd.
  • Crnogorac

    01.11.2023 00:23
    Nece im bit dosadno
    A dje su oni kineski poicaji od ranije? 'oce li ih onda biti po tro-jica u svaku patrolu?
  • 23

    30.10.2023 20:18
    problem nije juzni "aerodrom" problem je srbija i slobodan ulaz ovim "turistima" u nasu zemlju. one sekunde kada dodju kod nas, postaju "migranti" i krecu se dalje ka zapadu. iskreno, kako mi nismo evropa niti cemo ikada biti jer svima ovakvo stanje odgovara ja bi ih sve pustio jer nisu nasa nadleznost ni po kojem osnovu!e sad sto nasi lopovi ubiru ogromne novce za nih a nista ne cine po tom pitanju osim kriminala to je druga stvar...
  • zztop

    30.10.2023 19:32
    Gašiću džaba fugiraš na severu , obrati pažnju na jug i aerodrome odkuda migranti dolaze ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina