Završena obnova puta od Bačke Topole do Bačkog Sokolca, uskoro izgradnja "Osmeha Vojvodine"

Završena je obnova puta između Bačke Topole i Bačkog Sokolca.
Prilikom obilaska ove deonice ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je, osim toga, rađen put između Feketića i Lovćenca i da je sa somborske strane završen put od Kljajićeva do Telečke.
 
Najavio je i da će se sledeće godine raditi put od Telečke do Bačkog Sokolca, koji je takođe u lošem stanju.
"Radili smo put od Bajmoka do naselja Aleksa Šantić i sada je ceo put između Sombora i Subotice u dobrom stanju, a radićemo prema Bajmoku od Bačkog Sokolca oko 4,5 kilometara puta koji nije u najboljem stanju, kao što ćemo sledeće godine raditi i sam put od Malog Iđoša prema Bačkoj Topoli tako da ćemo u ovom kraju zaista veći deo važnih puteva potpuno rekonstruisati", rekao je Vesić.
 
On je najavio da će sledeće godine biti izmenjen zakon i da će biti postavljene kamere, te da će meriti osovinsko opterećenje asfalta za puteve prvog B reda.
"To će između ostalog biti i na ovakvim putevima. Kada prolaze kamioni, kao što je slučaj na ovom putu, merićemo osovinsko opterećenje u asfaltu i na taj način znati da li su pretovareni ili ne. Oni koji su pretovareni plaćaće za to kazne kako bi na taj način zaštitili puteve koje uradimo", rekao je Vesić.
 
Dodao je i da će u narednih mesec dana početi izgradnja brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" koja će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas,  Srbobran, Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju.
  • XxxxX

    08.11.2023 10:15
    Kaže Vesić uradjen je put između Feketića i Lovćenca. Mogao je bar da se informiše, tu nema puta, deli ih samo tabla. To je isto kao da je izlavio da je uradjen put između Bačkog Jarka i Temerina.
  • Laza

    08.11.2023 10:06
    Kad
    Radovi na izgradnji brze saobracajnice pocinju u vreme zavrsetka gradjevinske sezone?
  • Limanac

    08.11.2023 09:57
    Osmeh je napustio ove predele momenta kada su nas se dokopali Karađorđevići.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina