I radnici Pošte iz Subotice u štrajku, optužuju vlast za devastiranje preduzeća

Grupa radnika Pošte iz Subotice pridružila se štrajku zaposlenih u Pošti Srbije i optužila vlast za devastiranje tog preduzeća.
I radnici Pošte iz Subotice u štrajku, optužuju vlast za devastiranje preduzeća
Foto: 021.rs
Radnici su pre svega, kako navode, nezadovoljni zbog niskih plata i zahtevaju povećanje zarada za 30 odsto.
"Uništili su nam preduzeće da više ni kamen na kamenu ne stoji, doterali radnika na nivo pregledača kontejnera, ne poznaju poslovanje i tehnologiju, a ne konsultuju one koji nešto znaju već su ih izgurali po ćoškovima da se bave paketomatima, flajerima i taksenim markama", istakla je za Magločistač grupa radnika Pošte u Subotici.
U štrajk su stupili, kako navode, stalno zaposleni radnici u Pošti u Subotici, dok pojedini zaposleni po ugovorima i dalje rade. Radnici u štrajku redovno odlaze na posao, ali ne rade, i ne ometaju svoje kolege u poslu koji se nisu pridružili štrajku.
 
Iako je pre dva dana direktor Pošte Srbije rekao novinarima da su svi zahtevi radnika koji štajkuju ispunjeni, radnici tvrde da to nije tačno i optužili ga za manipulaciju javnosti.
 
"Direktor je izjavio da sve pošte rade normalno, da je štrajk prestao, što nije tačno, a građanima niko nije objasnio na šalteru da pošiljka koju šalju nema garantni rok isporuke, pa svaka stranka može da tuži Poštu. Mi smo se u ponedeljak pridružili kolegama koji su 24. oktobra obustavili rad u Novom Sadu i u Beogradu, i bićemo u štrajku do ispunjenja zahteva", poručili su subotički radnici.
  • Posta

    13.11.2023 12:50
    SNS Jasle
    HAHAHA "Drzavne jasle..." Pa iz Poste se isisavaju milioni svakog meseca, dovode SNS partijski cinovnici koji ne olaksavaju posao radnicima ni za 1% samo otezavaju... Posta je oduvek likvidno preduzece gde se radi mahom prekovremeno u proizvodnji, nocu... Vozaci su bedno placeni, duplo manje nego u civilstvu, dostavljaci isto. Imaju puno pravo da traze vece plate od svih milionskih gubitasa koje drzava donira sa stotinama miliona EUR i zaduzuje se preko MMFa > EPS, AIR Srbija, Telekom, razne nevladine agencije i prodavci magle u vidu "istrazivackih" ministarstava... Dok oni "istrazuju" maglu ovi rmbace ko konji za duplo manje plate!
  • Štrbac Biljana

    11.11.2023 14:29
    Sonja Marinković
    U petak sam otišla u poštu u Temerin i poslala preporučeno pismo, poslodavcuu N. S., da mi je bolovanje produženo i hranarinsku listu. Uvek fotokopiram,overim, slikam.Mejl koji ima status službenog dokumenta, poslala sam dokumentaciju, poslodavcu, skenira i ima pravosnažnosti dokument. Duguje mi isplatu bolovanja od 10meseca 2022god a sad je11.mesec2023,dokumentovano sve. Moj mobing opšte poznat. Ljubazne službenice u pošti su mi objasnili da primaju pošiljke, da su na radnom mestu ali nema dostave pošiljki. Šta da radim, poštari.
  • Саво

    10.11.2023 23:59
    ...истине ради...
    Радници поште нису на државним јаслама, већ у буџет дају 75% од прихода (још од времена када је Кркобабић био директор).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina