Dogovor proevropske opozicije za pokrajinske izbore: Brkić i Tepić nosioci

Stranke proevropske opozicije postigle su konačan dogovor oko liste za pokrajinske izbore, saznaje 021.rs.
Dogovor proevropske opozicije za pokrajinske izbore: Brkić i Tepić nosioci
Foto: 021.rs
Nosioci liste "Srbija protiv nasilja" u Vojvodini su funkcioner stranke Centar Srce Mihajlo Brkić i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.
 
Prvi na listi opozicije za Skupštinu Vojvodine će biti član Narodnog pokreta Srbije Stanko Pužić iz Pančeva, drugi će biti Brkić, dok će se za ostala imena na listu narednih dana znati tačni predlozi.
Podela kvota je urađena tako da oslikava skoro istovetnu podelu sa republičke liste "Srbija protiv nasilja", odnosno najviše kandidata za vojvođanske poslanike će predložiti SSP i NPS, a potom sledi Srce i Zeleno-levi front.
 
Kako 021.rs saznaje, Stranka slobode i pravde će imati 42 mesta na pokrajinskoj listi, a u sklopu njihove kvote će biti i kandidati Pokreta za preokret.
Potom sledi Narodni pokret Srbije i Ekološki ustanak koji su zajedno dobili 26 mesta, od kojih je 10 pripalo pokretu Aleksandra Jovanovića Ćute.
 
Stranka Srce je dobila 17 mesta, Zeleno-levi front 14, Demokratska stranka osam, a Pokret slobodnih građana sedam i Zajedno šest na listi za vojvođansku skupštinu.
 
Kako 021.rs saznaje, najviše razgovora se u opoziciji vodilo oko podele prvih pedeset mesta, jer to je opseg mandata koji opozicija očekuje da sigurno dobije na pokrajinskim izborima prema nezvaničnim istraživanjima.
 
Raspisivanje pokrajinskih izbora se očekuje u četvrtak, 16. novembra nakon što Skupština Vojvodine donese odluku o samoraspuštanju. Izbori će se održati 17. decembra.
  • Barca

    15.11.2023 13:41
    Tragično i tragikomično je što je jedan Mihailo Brkić nosilac pokrajinske liste!!! Velika sramota, ostali iz opozcije nisu svesni kakav su kontraefekat stvorili time što su uopšte pustili Srce na zajedničku listu. Viđao sam lovačka društva koja su bolje organizovana od Srca i koja imaju kvalitetniji kadar. Naročito u Novom Sadu.
    Sledeći put će nadam se biti više pameti kod ostalih opozicionih stranaka da od sebe sklone interesnu grupu na čelu sa Brkićem, Snežom Dobrić, Kuljom, Radakovićem i kompanijom.
  • Mr Pit & 12 guslaca

    15.11.2023 09:55
    Проевропска опозиција?! Нисмо ми мимо Евроре , ЕУ-ја је у мимоходу поред нас ! Многи од нас су свесни да нећемо доживети улазак у ЕУ-ју , али наша деца,... сирота наша деца и унуци...!
    (Мр Пит & 12 'гуслача')
  • V.A.Laki

    15.11.2023 09:15
    Није 'Проевропска коалиција' за Покраинске изборе лук и вода - него лук без стреле !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina