Završena rekonstrukcija pruge Orlovat - Lukićevo

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da je završena rekontrukcija pruge između Orlovata i Lukićeva, vredna oko 500 miliona dinara.
Završena rekonstrukcija pruge Orlovat - Lukićevo
Foto: Pixabay (ilustracija)
Rekonstruisano je devet kilometara otvorene pruge, jedan kilometar staničnih koloseka u Orlovatu, zamenjeno je pet skretnica i uređeno pet putnih prelaza.
 
Takođe, zamenjen je celokupan gornji sloj pruge, što je obuhvatalo postavljanje novih betonskih pragova, šina i tucanika, kao i rešetanje i mašinsko regulisanje koloseka.
Kako su podsetili iz Infrastruktura železnice Srbije, pruga je pre rekonstrukcije bila u lošem stanju.
 
Poslednji put radovi na ovoj deonici izvedeni su u periodu od 1963. do 1965. godine, brzina vozova iznosila je 30 do 40 kilometara na sat, a nosivost pruge bila je 16 tona po osovini.
Nakon rekonstrukcije osovinska nosivost pruge povećana je sa 16 na 22 i po tone po osovini, s obzirom da se na ovoj deonici odvija samo teretni železnički saobraćaj.
 
Svakodnevno između Orlovata i Lukićeva prođe 10 do 12 teretnih vozova, što je na godišnjem nivou između 3.500 i 4.500 železničkih kompozicija.
 
Radovi su trajali šest meseci i završeni su u roku.
 
Kako je saopšteno, planirano je da radovi rekonstrukciji pruge budu nastavljeni od Lukićeva u pravcu Кumana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina