Za nekoliko dana počinje izgradnja "Osmeha Vojvodine", ali i još jedne saobraćajnice

Izgradnja brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje, pod nazivom "Osmeh Vojvodine", počeće 13. decembra.
To je najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.
Ministar je rekao za Tanjug da je reč o putu dužine 186 kilometara, koji će povezati Bački Breg, odnosno granični prelaz sa Mađarskom, Sombor, Kulu, Srbobran, Novi i Stari Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju, odnosno granicu sa Rumunijom.
"Svoj deo do granice rade rumunski partneri, a mađarski partneri čine isto, na severu sa mostom preko Dunava kod Mohača. Po završetku ovog projekta, Bački Breg će postati veliki granični prelaz, veći i od Horgoša", rekao je Vesić.
 
On je rekao i da će za nekoliko dana početi i izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad. Kaže da su pripremni radovi već počeli, a da će se kasnije graditi put od Novog Bečeja do Zrenjanina.
 
"Put od Novog Bečeja do Zrenjanina gradi se kako bismo povezali 'osmeh Vojvodine' i auto-put i ceo Banat. Banat je bio zapostavljen a sada ćemo ga umrežiti putevima", rekao je Vesić.

Komentari 43

  • 777

    05.12.2023 15:22
    meni se vec place..ali ne od smeha
  • Lokalac=mohikanac

    05.12.2023 10:34
    Nesto je krezubav ovaj osmeh.
  • Imre

    05.12.2023 09:24
    Skretanje, sa autoputa za Sombor treba proci kroz 5 naselja cija je ukupna duzina 35 km.Od Autoputa do Sombara ima 70 km,sto znaci da 50% puta vozite kroz naselja gde imaju i semafori.Oko 1,5 h treba da bi se ova relacija presla.Gradnja brze saobracajnice koja obilazi ova mesta donece brzi i bezbedniji saobracaj kako i otklanjanje vozila iz naselja.
    Jedina steta bice u pretbaranje poljopribrednog zemljista u neplodne povrsine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina