Sedamdesetogodišnjakinji četiri godine za ubistvo u Pančevu: Presuda ukinuta, ponavlja se suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu kojom je sedamdesetogodišnja B. M. osuđena na kaznu zatvora zbog ubistva rumunske državljanke.
Sedamdesetogodišnjakinji četiri godine za ubistvo u Pančevu: Presuda ukinuta, ponavlja se suđenje
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, sedamdesetogodišnjakinji je određena kazna zatvora u trajanju od četiri godine za ubistvo M. H, koja je radila na pančevačkom buvljaku.
 
Predmet je nakon ove odluke Apelacionog suda vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.
B.G. je prvostepenom presudom oglašena krivom jer je 17. maja 2021. godine, u Pančevu, u prekoračenju nužne odbrane, ubila oštećenu M.H.
 
Naime, po prethodnom dogovoru, rumunska državljanka je došla u knjigovodstvenu kancelariju okrivljene, koja joj je vodila poslovne knjige, a koja je htela da raskine saradnju.
Tom prilikom je došlo do rasprave, a potom i do fizičkog sukoba. Bilo je unošenja u lice, odgurivanja, čupanja, a u jednom momentu okrviljena je drvenom čašom za olovke oštećenoj zadala udarac u glavu i nanela joj laku telesnu povredu.
 
M.H. je zatim iz džepa jakne izvadila nož kojim je posekla okrivljenu i nanela joj laku telesnu povredu, a potom ponovo krenula nožem na knjigovođu koja je posegnula za čekićem i zadala oštećenoj udarac u predelu glave i, u prekoračenju nužne odbrane, zadala joj višestruke udarce u predelu glave.
 
"Osnovano se žalbenim navodima branilaca okrivljene ukazuje da je prvostepena presuda doneta na osnovu bitne povrede odredaba krivičnog postupka budući da je izreka prvostepene presude nejasna i nerazumljiva, pri čemu su u prvostepenoj presudi izostali razlozi o odlučnim činjenicama", navode u Apelacionom sudu u Beogradu.
  • Realista

    05.12.2023 10:06
    legitimitet
    Dobrodošli u apsurd srpskog "pravosudnog sistema" i njegove derivatne idiotizme.
  • Zemlja čudesa

    05.12.2023 09:04
    Treba menjati zakon
    Pitanje je šta je ovde prekoračenje nužne odbrane. Dokle god neko ima oružje u ruci nema prekoračenja, ono nastaje tek kada je lice razoružano. Naravno, ovo je po zakonu i potpuno je besmisleno jer ako je lice fizički jače može te ubiti i bez oružja, a ti zaglaviš robiju jer ti je uskraćeno pravo da koristiš oružje u odbrani. Mislim da bi to "prekoračenje" trebalo jednostavno ukinuti jer kada se boriš za život teško je ostati u granicama zakona, čak i profesionalcima.
  • Milos-Patriot

    05.12.2023 08:39
    Prekoracenje nuzne odbrane
    Toma Fila uvek kaze: Bolje vi u svom domu koknite uljeza. Lakse cu vas braniti zivog nego mrtvog ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina