Pokrajinsko priznanje "Ljudevit Mičatek" uručeno Jeleni Jovanović

Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatek" uručeno je danas Jeleni Jovanović, na svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.
U svom dosadašnjem radu, Jelena Jovanović ostvarila je izuzetne rezultate u oblastima obrazovanja, zapošljavanja, kao i očuvanja istorije, kulture i tradicije romske nacionalne manjine.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je podsetio da ovo pokrajinsko priznanje nosi ime Ljudevita Mičateka, osvedočenog borca za ljudska i manjinska prava i najistaknutijeg slovačkog intelektualca prve polovine prošlog veka.
"Vojvodina je najbolji primer za oživotvorenje i duboku pojedinačnu i kolektivnu ukorenjenost principa Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Baš kako to ovde i jeste, svi su pred zakonom jednaki i imaju pravo na podjednaku zaštitu zakona, pravo na slobodu savesti i veroispovesti i neprikosnoveno pravo na slobodu mišljenja i slobodu izražavanja", izjavio je Mirović.
Naveo je da sva ta i druga prava "pripadaju apsolutno svima, bez ikakvih razlika u pogledu pola, jezika, veroispovesti, političkog ili drugog mišljenja, nacionalnog ili društvenog porekla ili bilo kojih drugih okolnosti".
 
"Čast mi je, ali i obaveza, da primim priznanje koje nosi ime Ljudevita Mičateka. Verujem da je ovo priznanje i za celu romsku zajednicu, kojoj s ponosom pripadam i za koju se ceo život zalažem", rekla je Jelena Jovanović.
 
Svečanosti održanoj u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i predsednik i poslanici Skupštine Vojvodine, članovi Pokrajinske vlade i drugi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina