SNS dobila najviše glasova u Subotici, drugo mesto dele SVM i "Srbija protiv nasilja"

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila je u Subotici, na republičkim izborima, 41,3 odsto glasova.
SNS dobila najviše glasova u Subotici, drugo mesto dele SVM i "Srbija protiv nasilja"
Foto: 021.rs
To su pokazali podaci izbornog štaba SNS nakon 100 odsto prebrojanih glasova sa ukupno 102 biračka mesta u tom gradu.
 
Drugo mesto dele Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i koalicija "Srbija protiv nasilja" sa 21 odsto osvojenih glasova.
Lista koalicije "Nada za Srbiju" osvojila je tri odsto glasova, "Ivica Dačić - premijer Srbije" 2,67 odsto, "Nacionalno okupljanje" dva odsto, "Dobro jutro Srbijo" jedan odsto, dok su svi ostali zajedno osvojili osam odsto glasova.
 
Predsednik subotičkog odbora SNS Stevan Bakić izjavio je novinarima u sedištu stranke da je Subotica ubedljivom pobedom republičke i pokrajinske liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" glasala za "ispravnost politike koju vodi ova stranka".
Podsetio je da je izlaznost u Subotici bila 51,5 odsto, i da je 26.125 Subotičana dalo poverenje SNS-u i opredelilo se za nastavak, kako je naveo, "svih investicionih ulaganja, za stabilnost, odgovornost, opredeljenost za dalji napredak i nastavak razvojne politike Srbije kao lidera u regionu".
 
Kada je reč o rezultatima pokrajinskih izbora, prema podacima ove stranke, SNS takođe može da proglasi pobedu sa listom "Vojvodina ne sme da stane" koja je u Subotici dobila oko 40 odsto glasova.
 
"Na izborima za poslanike u Skupštini Vojvodine podršku SNS-u dalo je više od 24.000 građana, drugi je SVM sa oko 23 odsto, a treća je lista 'Srbija protiv nasilja' sa oko 19,3 odsto", kazao je Bakić.
 
On je naveo i da su predstavnici opozicionih lista "pravili mnogo problema" i zahvalio se svojim članovima i aktivistima koji nisu naseli na provokacije.
 
"Nije bilo incidenata, a ono na čega sam posebno ponosan - nismo dozvolili da nijedno biračko mesto 'padne' na teritoriji grada Subotice", kazao je Bakić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina