Usvojen budžet Subotice za 2024: Vlast kaže da je istorijski, opozicija da nije razvojni

Budžet grada Subotice za 2024. godinu iznosi nešto više od 10 milijardi dinara, od čega će 2,6 milijardi dinara biti predviđeno za "razvojne programe".
Usvojen budžet Subotice za 2024: Vlast kaže da je istorijski, opozicija da nije razvojni
Foto: 021.rs
Vlast ga je ocenila kao "istorijski", dok opozicija smatra da je "trošadžijski".
 
Zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern je rekao na sednici Skupštine grada da je to "istorijski budžet" jer je prvi put prešao iznos od 10 milijardi dinara.
"Mi svake godine planiramo na realnim osnovama povećanje budžeta i zato imamo više od 95 odsto ostvarenja budžeta u odnosu na rebalansom predviđen iznos što je za svaku pohvalu. To znači da privreda u gradu radi dobro", naveo je on.
 
Podsetio je da će 1,7 milijardi dinara biti preusmereno na završetak zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, za puteve koji su u jako lošem stanju, kao i za asfaltiranje ulica.
Šef odborničke grupe Pokreta građanske Subotice (PGS) Miroslav Milojević je ocenio da budžet nije razvojni.
 
"Osim pozorišta, šta je tu još razvojno? Šta će se tu još uraditi? Apsolutno ništa. Ja sumnjam u ostvarenje tog budžeta jer se predizborni budžeti uvek naduvaju, to su uvek lepe priče i šarene laži", smatra Milojević.
 
On je međutim pohvalio izgradnju vrtića "Mandarina" i pozdravio odluku da Subotica nakon više od pola veka dobije dugo očekivanu ledenu dvoranu za hokej i umetničko klizanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina