Vojvođani Zrenjanin: Puna usta lažnog patriotizma SNS vlasti, nesposobni da održavaju zastave

Liga socijaldemokrata Vojvodine Vojvođani pozvala je nadležne inspekcije da kazne odgovorne u Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.

Kako navodi predsednica odborničke grupe LSV Vojvođani u Skupštini Zrenjanina Bojana Begović, naprednjaci istakli su zavidan broj državnih zastava duž magistrale koja prolazi kroz grad, ali "nisu bili dovoljno vredni da vode računa o izgledu tih zastava te su one sada oštećene i pohabane, dok se u katastrofalnom stanju nalaze i zastave na kružnim tokovima".

Na taj način prekšili su član 6. Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne, te po članu 42. pomenutog zakona podležu novčanoj kazni od 40.000 do 400.000 dinara, kažu Vojvođani.
 
"Ovo se od njih moglo očekivati jer posle višemesečnog kršenja Ustava Srbije i Statuta Vojvodine po pitanju isticanja pokrajinske zastave na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, oni pokazuju isti, sramotan, odnos i prema državnim simbolima. Smatramo da je to pre svega velika sramota, a zatim i dokaz nesposobnosti gradske vlasti. Ovo je takođe samo još jedan pokazatelj da su naprednjacima samo puna usta priče o patriotizmu, dok stvarne brige o gradu i građanima nema, pa čak ni na ovako jednostavnim primerima", dodaje Begović.
Bojana Begović poručuje da su Zrenjaninci "taoci bahate vlasti", te da voda koju su naprednjaci najavili pred izbore ne samo da nije za piće, nego je dan posle izbora iz slavina potekao mulj ili nije izlazilo ništa.
 
"Ulice u gradu su noću mračne i podsećaju na scene iz horor filmova. Kako da očekujemo da brinu o podizanju standarda i kvaliteta života građana kada nisu u stanju da poštuju osnovna pravila o isticanju državne zastave. Zato se njihova bahatost i nebriga o javnom interesu i interesima građana mora prekinuti i to će građani Zrenjanina i učiniti na proleće", zaključuje Begović.
  • Vera

    28.12.2023 21:05
    Šta tek reći na trotoare pune rupa, pogledajte kakav je ulaz u zgradu suda, prilaz mostu u centru, kakvo se ruglo od napuštenog kafića nalazi uz Muzej...
  • ...

    28.12.2023 09:38
    Nisu oni svesni da to treba i da se odrzava.
  • Nikola

    28.12.2023 09:16
    X
    Zastave ne treba dirati. Prikazuju pravu sliku naše države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina