Zdravko Vulin, organizator koncerta Radeta Šerbedžije: Očigledno je ljudska glupost nemerljiva

Zdravko Vulin, producent i organizator konceta Radeta Šerbedžije koji je umesto u sali održan u parku, kaže da će ova priča tek dobiti svoj epilog.
"Šerbedžija je u sredu uveče bio dobri duh Bača i dobio je podršku više od hiljadu građana Bača i okolnih mesta", rekao je Vulin za Danas.
 
Kako kaže, "Šerbedžija je od sinoć, kada se pročula vest da su mu opštinske vlasti predvođene takozvanim koordinatorom Srpske napredne stranke (SNS) u Baču u poslednji momenat otkazale već zakupljenu salu za koncert, dobio više od pedeset poziva".
Kako dodaje, "sada im je najbitnije da se pripreme za koncert u Novom Sadu, zbog čega ne želi da ulazi u bilo kakve polemike sa opštinskim vlastima koje su u sredu uveče od njega zatražile izvinjenje ili će ga tužiti sudu".
 
Nakon vesti o zabrani koncerta, režimski portali su u sredu uveče preneli saopštenje opštine Bač u kojem se navodi da je Vulin "kontaktirao Narodnu biblioteku 'Vuk Karadžić' kao politička partija, ne kao producent, te je u dopisu samo zatražio informaciju o slobodnim terminima Velike sale Narodne biblioteke, gde se ne precizira da je u pitanju bilo kakav koncert, niti se spominje izvođač".
 
"Istina jeste da je gospodin Vulin obavešten da se sala Narodne biblioteke rekonstruiše i nije potpisan bilo kakav ugovor. Gospodin Rade Šerbedžija je rado viđen gost, za kojeg se nadamo da će u nekom narednom periodu posetiti našu opštinu, a od gospodina Vulina zahtevamo da se izvini zbog iznošenja neistina, u suprotnom će na sudu morati da dokazuje svoju nevinost", saopštili su iz Opštine.
Na ovakvu reakaciju čelnika u Baču, Vulin kaže da je "očigledno i nažalost izgleda ljudska glupost nemerljiva".
 
On je u sredu rekao da su "imali zakupljenu salu, da su rasprodali sve ulaznice, a onda je neki lokalni koordinator iz SNS-a rekao da ne mogu da dobiju termin i otkazao već plaćenu i zakupljenu salu".
 
Ocenio da je "neverovatan i skandalozan način na koji im nije dozvoljeno da montiraju opremu u zakupljenoj sali". 
 
"Jao onima koji zatvaraju vrata umetnosti"
 
Koncert je održan napolju.
 
"Idemo dečki, 'Barbara', to je ona revolucionarna pesma zbog koje vlast treba da se boji", rekao je između ostalog Rade Šerbedžija na koncertu,
 
Društvenim mrežama dele se snimci sa koncerta koji je Šerbedžija započeo rečima: "Jao onima koji zatvaraju vrata umetnosti".
 
Dodao je zatim: "Mi ćemo održati mali koncert tu, pa koliko izdržite. Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin."
 
Publika ga je pozdravila toplim aplauzom. 
 
 
Na repertoaru je bila i "Meni se dušo od tebe ne rastaje", koju je najavio prethodno pozdravivši Džonija Štulića u Amsterdamu, a recitovao je i "Naš vijek će proći".
 
"Naš vijek će proći, otvoriće se arhivi /Sve što je bilo skriveno od nas/ Sve što u povijesti od laži živi/ Pokazaće svijetu i slavu i užas. /Bogova raznih potamniće lik/ Koliko bijede skrivao vijek/ Ali taj što je bio zaista velik /Ostaće velik zauvijek."
 
  • gradjaninX

    30.12.2023 10:35
    "od gospodina Vulina zahtevamo da se izvini zbog iznošenja neistina, u suprotnom će na sudu morati da dokazuje svoju nevinost", saopštili su iz Opštine." - Ne. Sud ne funkcionise tako. Vi ce te morati da dokazujete vase tvrdnje jer ste vi strana koja tuzi i mora da dokaze to za cega tuzi.
    Sramota je da nemate pravnika u sluzbi da Vas posavetuje. Jos gore, imate pravnika u sluzbi i izadjete sa ovakvom istinom.
    Tuzite ga, izgubicete spor. Znamo svi da se necete pojaviti opet nakon prvog rocista.
  • ex chapman

    29.12.2023 10:33
    Zdravko
    je Aleksandru Vulinu brat od strica
  • Bački varošan

    29.12.2023 09:57
    Sve se zna
    u Baču ima više frakcija naprednjaka koje hoće da izginu međusobno i svi su se poplašili da ne budu baš oni ti koji su pustili koncert, samo nisu računali da će sve izaći u javnost, da nije tužno bilo bi smešno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina