Počela naplata putarine na auto-putu Ruma - Šabac: Poznate cene na pojedinim deonicama

Počela je naplata putarine na auto-putu Ruma - Šabac, na saobraćajnici otvorenoj sredinom oktobra prošle godine.
Počela naplata putarine na auto-putu Ruma - Šabac: Poznate cene na pojedinim deonicama
Foto: 021.rs
Putarina na deonici Beograd - Šabac je 270 dinara, Beograd - Ruma je 170 dinara, a Ruma - Šabac 100 dinara.
 
Putarina se naplaćuje na tri naplatne stanice: "Ruma" sa 11 prolaza, "Hrtkovci" sa pet prolaza i "Šabac" sa osam prolaza. 
 
Projekat putnog pravca Ruma-Šabac podeljen je na tri deonice: auto-put Ruma-Šabac, most preko reke Save i brza saobraćajnica Šabac - Loznica. 
Od ove nedelje naplaćuje se putarina i na deonici auto-puta od Pojata do Koševa, a visina putarine na novim naplatnim stanicama odgovara tarifi za postojeću naplatnu stanicu "Pojate", saopštili su "Putevi Srbije".
 
Putarina od Beograda do Koševa je 840 dinara, od Beograda do Kruševca (Zapad) 810 dinara, od Beograda do Ćićevca 740 dinara, dok je cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) 800 dinara.
Poddeonica "Moravskog koridora" Pojate - Preljina, od Makrešana do Koševa, puštena je u saobraćaj 7. decembra i od tada su u funkciji naplatne stanice "Ćićevac", "Kruševac Zapad" i "Koševi", dok je naplatna stanica "Pojate" stavljena van funkcije i kroz nju se samo prolazi.
 
Inače, cene putarina u Srbiji se kreću od 290 dinara, koliko košta putarina na deonici Beograd - Novi Sad, do 2.450 dinara na deonici Subotica - Preševo.
  • Vladimir

    10.01.2024 11:05
    Retroaktivno naplaćena
    Pošto imam konfigurisan tag, naplatili su mi korišćenje autoputa Ruma Šabac za sve prolaske prošle godine, retroaktivno. Baš je bilo besplatno?!
  • 015

    04.01.2024 15:44
    Prevara
    Šabac - Ruma je 130 dinara.
  • Putnik

    03.01.2024 13:19
    Laž
    Putarina Ruma-Šabac je 120 dinara, toliko su mi naplatili, a predsednik pinokio je bio rekao ce biti 100 dinara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina