Predsednik Opštine Bačka Palanka o potonuloj barži: Nije naša obaveza, ali spremni smo da pomognemo

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica obišao je sa saradnicima lokaciju na kojoj je barža koja je udarila u most između Bačke Palanke i Iloka i potonula sa 1.000 tona veštačkog đubriva.
Šušnica je izjavio da se opština Bačka Palanka nalazi u neprekidnoj komunikaciji s Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom saobraćaja i infrastrukture, koji su nadležni za postpupanje u ovakvim slučajevima.

"Iako su ovakvi incidenti izvan nadležnosti lokalne samouprave, mi pomno pratimo situaciju, i spremni smo da ukoliko to bude neopohodno, i ukoliko ministarstva to zatraže, stavimo na raspolaganje svu mehanizaciju JKP 'Komunalprojekt', kako bi se što pre otklonile štetne posledice akcidenta i smanjili štetni uticaji na životnu sredinu", rekao je Šušnica.

Do nezgode je, kako je izvestio 021.rs, došlo sinoć posle ponoći kada je nemački brod "Antonia" koji je vukao natovarenu baržu "Lola – 5", udario u stub mosta "25-Maj" koji spaja granične prelaze Bačka Palanka-Ilok. Zbog nezgode je ovaj granični prelaz zatvoren.

  • bns

    06.01.2024 12:54
    kablovi
    Je li to isti onaj koji nije smatrao da je odgovoran kad je čovek stradao od struje posle nevremena? I unuk mu.
  • Tomas

    06.01.2024 08:18
    Ako on želi da izvadi baržu onda će da se angažuje kao kad je mehanizacija u rekordnom roku očistila put do njegove čarde, dok su po nerašćišenom gradu visili kablovi po ulicama zakrčenim slomljenim drvećem.
    A i privreda je u gubitku, čarda mu je odmah tu nizvodno od mosta, Sveže iz mreže.
  • Cira

    06.01.2024 06:48
    Izasao iz misje rupe
    Ima ovaj obraza da se izvuce iz misje rupe?
    Da Prica nebuloze o Boze jadan taj narod u backoj palanci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina