Pašalić: Bez odlaganja sanirati posledice potonuća barže kod Bačke Palanke

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je da se bez odlaganja saniraju posledice ekološkog akcidenta kod Bačke Palanke nakon potonuća barže.
Pašalić: Bez odlaganja sanirati posledice potonuća barže kod Bačke Palanke
Foto: 021.rs

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva za zaštitu životne sredine, Agencije za zaštitu životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu hitno izjašnjenje o tom ekološkom incidentu.

"U cilju zaštite životne sredine i naseljenih područja u priobalju, Zaštitnik građana je zatražio od nadležnih organa da nastave da sprovode nadzor nad predmetnom deonicom reke, kao i da preduzmu sve potrebne mere u cilju zaštite vodotoka od štetnih posledica, uz redovno obaveštavanje javnosti o situaciji, u skladu sa načelom javnosti rada organa i principa dobre uprave", naveo je Pašalić.

U noći između četvrtka i petka nemački teretni brod "Antonia" je prevozeći teret u baržama udario u stub mosta "25. maj" koji spaja granične prelaze Bačka Palanka – Ilok između Srbije i Hrvatske, pri čemu je došlo do oštećenja mosta, dok je jedna barža sa 1.000 tona azotnog đubriva potonula u Dunav.

  • Realista

    05.01.2024 23:57
    buva je skočila!
    O čemu ovaj? Sad je i ekspert za hemiju?
  • Aca

    05.01.2024 20:14
    Aha
    Redovno će obaveštavati javnost kao što su ukinuli objavljivanje Covid obolelih po gradovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina