Mirović: Neće biti poništavanja izbora, nova Pokrajinska vlada do kraja marta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da poništavanja izbora neće biti, jer ne postoji nijedan argument za takav postupak.
Mirović: Neće biti poništavanja izbora, nova Pokrajinska vlada do kraja marta
Foto: 021.rs
Mirović je rekao da su ovi izbori bili sa najmanje nepravilnosti do sada u višestranačju Srbije.
 
"Nova Pokrajinska vlada biće formirana pre lokalnih izbora, verujem već do kraja marta i to će značiti dodatni signal za politiku zajedništva i konkretnih rezultata na osnovu kojih smo u Vojvodini osvojili gotovo 48 procenata glasova. Biće to vlada punog političkog kontinuniteta, uz nova lica i nove ideje", rekao je Mirović u intervjuu za Pink.rs.
Na pitanje o najvećim izazivima, on je naveo da će Srbija morati da se već na početku ove godine suoči sa dodatnim političkim pritiscima.
 
"U ponedeljak putujem za Banjaluku da i ja iskažem solidarnost i podršku narodu i rukovodstvu Republike Srpske jer će nam narednih meseci jedinstvo biti ključna reč", naveo je Mirović.
Na pitanje koliko strani faktor utiče na proteste dela opozicije, on je odgovorio da je "strani faktor, nažаlost, u Srbiji dugo prisutan u obliku ideološkog fanatizma i beskrupuloznog ulizištva prema činovnicima, ambasadorima stranih zemalja u našoj zemlji i prema tim zemljama uopšte".
 
"Nažalost, i u našim redovima bilo je i ima onih koji bezglavo hrle u ambasade makar da budu viđeni ili da se samopromovišu", rekao je Mirović.
  • Vječeslav

    11.01.2024 12:53
    Poštenjačina
    Pošteni bivši direktor "ZIG a". Našao On da morališe o časti i poštenju. Kakos i pročaš na izborima u gradu Novom Sadu? To naravno prećutkuje. Da je ovo pravna država robijao bi radikal još davnih dana!
  • Vidoje

    08.01.2024 09:23
    Jasno kao dan
    Premijer moze biti samo onaj koji je autoritet medju sekretarima na daljinski upravljac, onaj koji moze urazumiti partijce u odnosu na javnu misiju pokrajinske vlade, onaj koji zna gde je novac i uticaj stranog faktora (Bajatovic) i onaj koji razume ambiciju manjina - posebno madjara i hrvata. Za sve to treba, pored znanja, iskustva - posebno onog u komunikaciji sa Beogradom, i malo "pesnicke" reci da izbegne prostotu i lakocu pobednicke galame. Jedini ispred SNS-a, koji to moze bolje od svih, je Igor Mirovic.
  • Trpimir

    07.01.2024 21:57
    Radikal uvek ostaje radikal. Krasi ih mržnja prema postojanju Vojvodine i sve rade da je unište. Rade to podmuklo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina