Bez krivične prijave protiv posade broda čija je barža potonula kod Bačke Palanke

Osnovno tužilaštvo nije podnelo krivične prijave protiv šest članova posade nemačkog broda "Antonija" čija je barža potonula 5. januara u Dunavu kod Bačke Palanke.
Bez krivične prijave protiv posade broda čija je barža potonula kod Bačke Palanke
Foto: 021.rs (ilustracija)
Alkotestiranjem je utvrđeno da niko od posade nije imao alkohola u organizmu, navodi Danas.

Da li će neka inspekcija podneti prekršajne prijave, videće se u narednim danima.

Pretpostavlja se da je visok vodostaj Dunava, koji je nosio debla i grane, prouzrokovao probleme na brodu i motoru, zbog čega je barža udarila u most i potonula.
 
Detaljnije analize uzoraka vode Dunava, neposredno posle potonuća barže koja je prevozila azotno đubrivo, pokazale su da nema organoleptičkih promena osobina vode i da su dobijene vrednosti fiziko-hemijskih parametara odgovarale I, II i III klasi kvaliteta površinskih voda, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.
  • Sale NS

    13.01.2024 22:22
    Naravno!
    Utvrđeno je da je džakovima bilo dosadno pa su odlučili da iskoče sa barže i doplivaju do prve kafane na žurku, moguće do "Floride" ili opreko u Neštin.
  • Љубиша

    13.01.2024 13:06
    Како ли би ми прошли код њих ?
    Ма о чему ми овдје причамо !? Сигурно је да немамо петље ни за ситније ствари, а да за се имамо и изговор и одговор !
  • Dare

    13.01.2024 12:36
    Sve
    Je ovo super samo što sa Nemcima to nema puno veze,posada Rumuni gase motore nizvodno zbog uštede nafte koju kod nas valjaju isto tamo oko bačke palanke ...sve je ok

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina