Grujičić: Nema razloga da bude produžen raspust u Vojvodini

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ocenila je da nema razloga za produženje školskog raspusta u Vojvodini zbog obolelih od gripa i respiratornih virusa.
Grujičić je na televiziji Pink kazala da je Institut "Batut" napravio detaljnu analizu koja je pokazala da je najveća zastupljenost respiratornih infekcija kod dece od četiri godine, odnosno da su vrtići najkritičniji, ali i da tu brojevi pokazuju da nema razloga za produženje raspusta u Vojvodini.
Govoreći o ulaganjima u zdravstveni sistem u Srbiji, ona je navela da nova laboratorija na Institutu "Torlak" treba da bude gotova do kraja godine i da će ona biti najvišeg stepena zaštite gde će raditi srpski stručnjaci.
"Rušićemo stare zgrade i graditi nove. Uz odgovarajuća ulaganja Torlak će moći da izdržava ne samo sebe, već i deo države. Za pet, šest godina, očekujemo da možemo da imamo sve naše vakcine. Apsolutno moramo da sačuvamo Torlak, on će biti značajan i za region", kazala je Grujičić.
 
Ministarka je govorila i o izgradnji novog Instituta za radiologiju i onkologiju, kao i da mora da se napravi reorganizacija Ministarstva zdravlja, ali i da u Srbiji postoji pet porodilišta koja su u veoma lošem stanju i da to treba promeniti.
 
"Porodilište u Nišu je u dosta lošem stanju, videćemo da li se više isplati rekonstrukcija zgrade ili izgradnja nove, većinu tih starih zgrada ne možete prilagoditi 21. veku", rekla je Grujičić.
  • zztop

    15.01.2024 13:06
    Eto dana ovim istupom demantovala vučića koji se hvali sa puno novoizgrađenih bolnica , deca čim se rode prepadnu se mestom gde će do punoletnosti živeti a onda baj,baj ...
  • Maca

    15.01.2024 11:29
    Ma nemoj?
    Koga boli uvo za decu u Vojvodini? Nek se razboljevanju !!!Važno da i idu na raspust ko nenormalni kad nema snega ,za katolički Božić a samo 10%stanovnika ga tada slavi !!!
    Dokle će naša deca biti taoci države????
  • Душица

    15.01.2024 11:24
    А јели сад нема епидемије великог кашља и короне

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina