Traži se firma koja će graditi novi most preko Tamiša kod Orlovata

"Infrastruktura železnice Srbije" raspisala je tender za izgradnju novog mosta preko Tamiša kod Orlovata, na železničkoj pruzi Pančevo glavna-Zrenjanin-Kikinda-državna granica.
Novi železnički most, gradiće se 12 metara nizvodno od postojećeg a biće i rekonstruisana postojeća pruga, zbog uklapanja novog mosta sa postojećom trasom.
 
U skladu sa zahtevima investitora, projektna brzina na izmeštenoj trasi pruge biće 100 km/h, a novi most premostiće Tamiš slično postojećem, u tri raspona od po 40 metara.
Kako se još navodi u tenderskoj dokumentaciji, izgradnja mosta neće uticati na saobraćaj vozova koji postoji na postojećoj (magistralnoj) pruzi, osim u domenu tačaka odvajanja nove pruge od postojeće.
Predviđeno je da ovi radovi budu gotovi u roku od 325 dana. Procenjeno vreme za izradu tehničke dokumentacije potrebne za izvođenje radova je šest meseci, dok rok isporuke, odnosno izvođenja radova, uključujući i pripremu tehničke dokumentacije, ne može biti duži od 21 mesec.
  • Јелица

    15.01.2024 15:11
    А ди су кинези
  • Banat

    15.01.2024 13:26
    A zašto se starom mostu jednostavno ne dodaju dve kolovozne trake? I tako ga treba sačuvati?
  • Banaćanka

    15.01.2024 12:03
    Banaćanka
    A šta će biti sa starim????
    Stari mosta treba da se sačuva,da ne završi kao staro gvožđe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina