Zrenjaninci 20 godina imaju neispravnu vodu: "Kreni-promeni" za subotu najavio akciju

Pokret "Kreni-promeni" će subotu, 20. januara u Zrenjaninu obeležiti 20 godina od donošenja rešenja sanitarnog inspektora za zabranu vode iz gradskog vodovoda zbog prekomerne količine arsena.
Zrenjaninci 20 godina imaju neispravnu vodu: "Kreni-promeni" za subotu najavio akciju
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno iz tog pokreta, Zorica Čordašić iz zrenjaninskog dela organizacije je da će na velikoj pijaci od 9 do 11 časova razgovorati sa građanima, a tom prilikom građani će moći i da potpišu peticiju u okviru akcije "Voda za Vojvodinu".
U saopštenju se dodaje da će građanima biti predstavljeni izveštaji za Zrenjanin i sva naseljena mesta Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin od 29. novembra 2023, koji sadrže rezultate ispitivanja javnih česmi sa uređajima za prečišćavanje vode na kojima je taj zavod vršio ispitivanje.
Precizira se da na osnovu analiziranih pokazatelja svi ispitani uzorci vode nisu bezbedni za piće u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti hrane i preporukama Svetske zdravstvene organizacije.
 
Peticijom će se zatražiti da na svim javno dostupnim česmama piše "Voda nije za piće", da na računima koje dostavlja "Vodovod i kanalizacija" piše da "Voda nije zdravstveno ispravna", kao i da predstavnici zainteresovanih građana prisustvuju sledećoj sednici Skupštine Zrenjanina, na kojoj bi se javno raspravljalo o ovim zahtevima.
  • Steva

    18.01.2024 17:18
    sramota je kako nam dobro ide
    - Pa šta- imaju u beogradu muzičku fontanu,nije Beograd na kraj sveta,a sagradićemo po jednu i u zranjaninu ako treba.
  • njima voda ne treba

    18.01.2024 12:00
    niko normalan to ne bi trpeo 20 dana a ne 20 godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina