Bačka Topola: Cene boravka u vrtiću snižene za 20 odsto

Cene boravka dece u bačkotopolskoj Predškolskoj ustanovi "Bambi" od januara su niže za nešto više od 20 odsto.
Bačka Topola: Cene boravka u vrtiću snižene za 20 odsto
Foto: Pixabay
Na primeru usluge celodnevnog boravka u nekoj od jaslenih grupa, kao najskupljoj u cenovniku PU "Bambi", roditelji čije jedno dete pohađa vrtić će za ceo mesec plaćati 4.000, umesto dosadašnjih 5.179 dinara.
 
"Odlukom opštine, roditeljski udeo u ceni je smanjen za više od 20 odsto, tako da će u slučaju celodnevnog boravka deteta u jaslicama roditelji od sada plaćati 4.000 dinara, a opština će i dalje snositi ostatak troškova do preostalog iznosa od 25.340 dinara", navela je bačkotopolska lokalna samouprava.
Proporcionalno je smanjen i trošak boravka u vrtiću za sve starosne grupe i u celodnevnom i u poludnevnom boravku, a nove cene se primenjuju od 15. januara.
 
"Cilj opštine je da finansijski rastereti roditelje, pa će se cene usluga kontinuirano i postepeno umanjivati u narednom periodu. Dugoročni cilj je da deca mogu besplatno da pohađaju vrtić u opštini Bačka Topola", najavili su iz lokalne samouprave.
Prema cenovniku koji se primenjivao od 2017. godine, roditelji su do sada plaćali 20 odsto cene boravka dece u PU "Bambi", dok je ostatak išao na teret opštinskog budžeta.
 
Tako je celodnevni boravak za jasleni uzrast za ceo mesec bio 5.179 dinara, za obdanišni je cena iznosila 4.746 dinara za decu do 5 i po godina, odnosno za uzrast od 5 i po do 6 i po 3.951 dinar. U poludnevnom boravku su cene za decu uzrasta tri do 5 i po godina iznosile 1.735 dinara, dok je za predškolce taj iznos do sada bio 940 dinara.
 
PU "Bambi" ove školske godine pohađa 764 dece u ukupno 13 objekata na teritoriji opštine, od kojih jedan u Staroj Moravici i četiri u samom gradu pružaju uslugu celodnevnog boravka, dok u ostalima deca borave po programu poludnevnog boravka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina