Opozicionar dobio otkaz u Opštini Stara Pazova: Upozoravan da "smanji" kritiku Vučića

Potpredsednik Izvršnog odbora Srbija centra za Vojvodinu i izabrani narodni poslanik Slobodan Ilić, dobio je 19. januara otkaz u Opštini Stara Pazova.
U opštini je radio 20 godina kao diplomirani inženjer.
 
Po nejgovim rečima, počeo je sa radom 2004. godine, kao najmlađi zamenik predsednika opštine u Srbiji. U poslednjih 12 godina, tvrdi on, preko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u opštini je zaposleno nekoliko stotina ljudi, "od kojih većina nema kako znanje, tako ni obrazovanje, ali ima kupljene lažne diplome".

"Dobar deo njih čak ni ne dolazi na posao, nego prima plate koje im daju građani Srbije. Po dolasku naprednjačke vlasti nekoliko puta mi je menjano radno mesto. Naravno, uvek na lošije i sa manjom platom. Poslednjih godina bezbroj puta sam upozoravan da smanjim opozicionu aktivnost i kritiku režima, a naročito kritiku predsednika Aleksandra Vućića. Ti napadi su bili veoma žestoki od kada sam se angažovao u Srbija centru", kaže Ilić.

On smatra da je oteran, zbog čega je ugašeno celo javno preduzeće. Drugi zaposleni su prebačeni na nova radna mesta, ali ne i on.
 
"Kada su rešili da me oteraju nisu mogli to baš tako lako da sprovedu u delo zbog mog dugogodišnjeg staža i obrazovanja, pa su pribegli nečemu što mislim da je prvi put učinjeno u Srbiji - ugasili su celo javno preduzeće, likvidirali Opštinsku stambenu agenciju i na taj način me ostavili bez posla. Sve druge zaposlene prebacili su u druga javna preduzeća i opštinu, što su i bili u obavezi", zaključuje Ilić.
 
Iz Srbija centra poručuju da je Ilić godinama trpeo pritiske zbog neslaganja sa režimom SNS-a, a koji su se pojačali usled njegovog opozicionog političkog angažovanja u Srbija centru na mestu predsednika Opštinskog odbora Stara Pazova i potpredsednika Izvršnog odbora za Vojvodinu.

"Srbija centar najoštrije osuđuje ovakav potez vlasti koja pokušava da uguši svaki vid kritičkog mišljenja. Ovo je još jedan vid nasilja koje sprovodi režim, ovaj put nad političkim neistomišljenicima. Srbija centar naglašava da se na ovaj način šalje poruka zaposlenima u javnim preduzećima i lokalnim administracijama da se ne usude da podrže protivnike režima Aleksandra Vučića. Naš zadatak je da se borimo za pravednu Srbiju, poštovanje vladavine prava, dostojanstvo ljudi, slobodu nezavisnih institucija i ugled države. Nastavićemo borbu za normalno društvo u kome će se svaki pojedinac moći da živi bezbedno i dostojanstveno", navodi se u saopštenju ove stranke.

  • Eon

    23.01.2024 07:52
    "Pravna" država
    U tigru je sve po zakonu, nazadnjačkom zakonu.
  • Ops

    23.01.2024 06:58
    Jos jedan " borac" jos jedna kombi stranka bez programa,ideje,znanja. Sve od programa je AV i ponekad sns?
  • Opozicionar

    22.01.2024 18:23
    Političar-amater
    Ako se dotični u radno vreme i na radnom mestu bavio partijskim radom i nije se obazirao na upozorenja poslodavca, onda bi otkaz bio opravdan. Ali ako je otkaz dobio zbog partijskih aktivnosti van radnog mesta odn. vremena, to je onda slučaj za Štrazburg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina